Ar lauztu potīti Pekinā. Apdrošinātājs risinājumu nerod (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zane Kronberga
Zane Kronberga Foto: No personīgā arhīva

Latvijas dāmu hokeja izlases uzbrucēja Zane Kronberga pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas spēlē Ķīnā ar sacensību rīkotājām sestdien iedzīvojās kājas savainojumā. Viņai nepieciešama operācija, kas tiks veikta trešdien Latvijā. Pekinā viņai palīdzēt nevarēja. Lai atgrieztos mājās, Latvijas Hokeja federācija (LHF) jautājumu risināja ar apdrošinātāju, kas risinājumu situācijai nespēja rast. 

Kronberga spēlē pret Ķīnu neveiksmīgi bloķēja metienu un salauza potīti. Latvijas komandas mediķi konstatēja, ka nepieciešama operācija, taču apstākļi vienā no Ķīnas galvaspilsētas slimnīcām bija nepieņemami. Turklāt tika pieņemts kopīgs lēmums, ka hokejisti nepieciešams transportēt uz Latviju. 

"Situācija Ķīnā bija šokējoša. Atbraucām uz slimnīcu, kas bija briesmīgā stāvoklī," sarunā ar TVNET sacīja Kronberga. "Latvijā slimnīca tā varbūt izskatījās pirms 20 gadiem. Pārvedamais, uz kura mani veda, bija netīrs. Tur vēl tikai tarakānu pietrūka. Tur nebija tāda atmosfēra, kurā gribētos palikt."

Sestdien spēle ar mājiniecēm ķīnietēm Latvijas hokejistēm bija pirmā turnīrā.  

"Lūzums nav ļoti nopietns, taču operācija ir vajadzīga, jo pēdas kauls ir nobīdījies. Ātri sarunājām Latvijā operāciju (tā notiks trešdien, 10. aprīlī). Hokeja federācija uzreiz nopirka man aviobiļeti uz mājām," norādīja Latvijas komandas uzbrucēja. 

Latvijas Hokeja federācija apdrošina pilnīgi visus spēlētājus, kuri piedalās izlašu treniņnometnēs, gatavojas pasaules čempionātiem un/vai spēlē pasaules čempionātos. 

LHF ģenerālsekretāra Viestura Koziola personā sestdien risināja Kronbergas apdrošināšanas jautājumu ar kompāniju "Ergo", kura gan risinājumu neatrada.  

"Kļuva skaidrs, ka Pekinā tādu operāciju nevar uztaisīt. Visi dakteri saprata, ka tik sarežģītu operāciju tur taisīt neviens nerekomendē - ne mūsu komandas ārsts, ne Pekinas slimnīcas ārsti. Teica, lai vedam Zani uz Rīgu. Apdrošināšanas polisē ir paredzēti tieši šāda veida gadījumi, notikums. Ja spēlētājai ir tāda trauma un ir nepieciešama transportēšana, tas ir apdrošināts. Pats personīgi pavadīju pusi sestdienas, komunicējot ar apdrošināšanas kompāniju, lai nodrošinātu Zanes transportēšanu no Pekinas uz Rīgu. Diemžēl apdrošinātājs man nevarēja palīdzēt," TVNET pastāstīja Koziols, kurš norādīja, ka līdz šim sadarbība ar kompāniju "Ergo" bijusi veiksmīga. "Tika uzdoti gana daudz jautājumu, pieprasīti visu dokumenti, kuri tika iesniegti, - ārsta izziņas, rentgeni, polise, pases dati, Zanes piekrišana, ka viņas datus drīkst izmantot, utt. Bet beigās mums pašiem nācās nopirkt aviobiļeti."

Operāciju Kronbergai bija paredzēts veikt pirmdien, bet ārstu aizņemtības dēļ tā pārcelta uz trešdienu. 

"Man liekas, ja klientam ir tāda situācija, tad vajadzēja būt daudz labākam risinājumam," uzsvēra Koziols, kurš norādīja, ka ceturtdien tiksies ar "Ergo" kompānijas pārstāvjiem pēc viņa iniciatīvas. 

"Jautājums ir par negadījumu apdrošināšanu, proti, ja, spēlētājai ir trauma un akūts gadījums, ka ātri jātransportē uz Rīgu, mums to atrisināt neizdevās. Biļeti mēs nopirkām paši. Iespējams, ka viss būs kārtībā un šo biļetes kompensāciju no apdrošinātājiem varēšu atgūt, kas būtu tikai normāli, un es ceru, ka tā arī būs. Bet mana pieredze, pavadot pusi brīvdienu, komunicējot ar viņiem, bija ar vairākām jautājuma zīmēm."

 

Latvijas sieviešu hokeja izlasei pasaules čempionātā vēl jāaizvada divas spēles. Trešdien paredzēts mačs ar Nīderlandi un piektdien ar Dienvidkoreju. 

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu