Apturēti būvdarbi uz Augusta Deglava tilta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Veicot Augusta Deglava satiksmes pārvada balstu remontdarbus, atklāti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi apturēti, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa skaidroja, ka šo defektu novēršana netika paredzēta pārbūves būvprojektā. Līdz ar to būvdarbi apturēti līdz esošo pārbūves risinājumu izmaiņu izstrādei.

Departaments pasūtīs neatkarīgu ekspertīzi, kurā tiks veikta visa pārvada nesošo konstrukciju padziļināta izpēte, kā arī tiks sniegti norādījumi veicamajiem pārbūves darbiem, norādīja Ahuna-Ozola.

Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tiks lemts par veicamajām izmaiņām, kā arī to apjomu.

Vienlaikus departaments informēja, ka, izvērtējot situāciju, tuvākajā laikā tiks ieviesti ierobežojumi smagā transporta kustībai, kas nozīmē, ka drošības nolūkos pārvadu nedrīkstēs šķērsot smagie transporta līdzekļi, kuru pilna masa pārsniedz 30 tonnas.

Par radušos situāciju Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks (S) otrdien organizēs darba sanāksmi, kurā piedalīsies Satiksmes departamenta, Rīgas pilsētas būvvaldes, Būvniecības valsts kontroles biroja, būvuzņēmēju, būvuzraugu, kā arī būvprojekta izstrādātāju pārstāvji.

Kā ziņots, Augusta Deglava tilta pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums AS "Kauno tiltai" pēc SIA "Inženierbūve" izstrādātā būvprojekta.

Pārbūves laikā plānots izbūvēt jaunu ietvju konstrukciju, paredzot gājēju un velosipēdistu ceļu gar kreiso brauktuves malu (virzienā no centra), jaunu drošības barjeru un ietvju margas, kā arī pārbūvēt apgaismojumu un atjaunot brauktuves segumu.

Galerija: Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada remonts 2018. gadā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu