Konkursā uz lidostas "Rīga" padomes locekļa amatu par atbilstošiem atzīti divi kandidāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Satiksmes ministrija (SM) konkursā uz vakanto AS "Starptautiskās lidostas "Rīga"" padomes locekļa amatu par atbilstošiem ir atzīti divi kandidāti, aģentūrai LETA pastāstīja ministrijas pārstāve Iveta Kancēna.

Viņa apstiprināja, ka pretendentu vērtēšana konkursā uz "Starptautiskās lidostas "Rīga"" padomes locekļa amatu ir noslēgusies. "Par atbilstošiem atzīti divi kandidāti ar augstāko novērtējumu, par kuriem šobrīd pieprasīta informācija tiesībsargājošās iestādēs," sacīja Kancēna.

Pēc viņas teiktā, tiklīdz būs saņemti visi nepieciešamie apliecinājumi, SM informēs, kurš būs nākamais "Starptautiskās lidostas "Rīga"" padomes loceklis.

Jau ziņots, ka SM konkursā uz vakanto "Starptautiskās lidostas "Rīga"" padomes locekļa amatu bija pieteikušies 26 kandidāti. Pēc visu pieteikumu saņemšanas tos pirmajā konkursa kārtā pēc izvirzītajiem kritērijiem vērtēja konkursa komisija. Pretendentus, kuri bija izturējuši pirmo kārtu, virzīja konkursa otrajai kārtai.

Kā ziņots, konkursa nolikums paredz, ka pretendentiem jābūt augstākajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā. Tāpat prasīta vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā vēlams biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā, vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā institūcijā, kas atbildīga par politikas veidošanu, vai vismaz 10 gadu starptautiski atzīta pētniecības vai konsultāciju pieredze ar uzņēmuma darbību saistītā jomā vadošā akadēmiskā personāla amatā.

Amata kandidātam jābūt izpratnei par valsts kapitālsabiedrību darbību un to regulējošajiem normatīviem aktiem, kā arī to finanšu vadības un iekšējā audita jautājumiem. Tāpat prasīta izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar gaisa kuģu apkalpošanu, aviācijas pasažieru un kravu pārvadājumiem, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšanā.

Pretendentam jābūt stratēģiskās plānošanas prasmei, spējai veidot pozitīvas attiecības, vadīt un strādāt komandā, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, kā arī spējai pārraudzīt kapitālsabiedrības darbību, formulēt viedokli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību. Turklāt padomes loceklim prasīta nevainojama reputācija.

Sludinājumā uz lidostas padomes locekļa amatu bija norādīts, ka pretendents, pildot citus amatus, nav pakļauts lidostas "Rīga" kapitāla daļu turētāja norādījumiem, un pēdējo triju gadu laikā nav bijis valdes loceklis vai sabiedrības kontrolieris lidostā "Rīga". Turklāt neatkarīgā padomes locekļa amatu nav atļauts savienot ar citu amatu lidostā "Rīga".

Prasīts, lai pretendents pēdējo triju gadu laikā nav bijis ārējais revidents, kā arī dalībnieks, valdes loceklis vai darbinieks kapitālsabiedrībā, kas veic ārējā revidenta funkcijas lidostā "Rīga".

Tāpat ziņots, ka "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padomes priekšsēdētājs pašreiz ir Juris Kanels un padomē darbojās arī Laila Odiņa. Iepriekš padomē darbojās arī pašreizējais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), kurš amatu atstāja pēc ievēlēšanas Saeimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu