Remonts ar bērniem un mājdzīvniekiem – kā tikt cauri bez starpgadījumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Lai gan remonts ir pozitīvs process, kurš teju vienmēr priecēs ar patīkamu rezultātu, tomēr “izdzīvošana” remonta laikā ir īsta diskomforta jūra. Vēl vairāk remontu sarežģī mazi bērni un mājdzīvnieki, kas reizēm nav izkontrolējami un var pastrādāt blēņas, kamēr uzmanību novērš mājas labiekārtošana. Lūk, idejas, kā atvieglot mājokļa remontēšanu, ja mājās vienlaikus dzīvo bērni vai mājdzīvnieki.

Sadali atsevišķas ejas meistariem un ģimenes locekļiem

Šāds triks nodrošinās no putekļiem tīru māju. Ja mājā ir vairākas ieejas, noorganizē mājinieku iekļūšanu pa vienām ieejas durvīm, bet meistaru – pa otrām. Ja šādas iespējas nav, ar papīra līmlenti sadali eju divās daļās – pa vienu daļu piekodini pārvietoties bērniem un padari to par spēli, bet otrā pusē eja būs paredzēta strādniekiem.

Foto: stocksnap

Ja remontā izmanto bīstamus materiālus, paliec citviet

Katrā remontā tiek izmantoti potenciāli bīstami materiāli vai vielas, taču, ja darbos ir jālieto īpaši bīstamas ķimikālijas vai tiek likvidēts pelējums, azbests vai svina krāsa, šīs vielas var būt bīstamas bērniem un mājdzīvniekiem, tāpēc uzturēšanās mājoklī remonta laikā būs neprāts, it īpaši, ja atvasēm ir alerģijas vai astma. Šā iemesla dēļ atstāj bērnus un dzīvniekus pie tuviniekiem līdz remontdarbu beigām. Ja remontā izmantotās krāsas vai lakas ilgāk žūst vai kodīgi smako, ļauj bērniem vai dzīvniekiem uzkavēties pie radiem vēl divas diennaktis pēc remonta beigām.

Norīko telpu, kurā ir droši uzturēties

Remontdarbu laikā ir jārēķinās ar lielu rosību, kas valdīs konkrētās telpās, ja ne visa dzīvokļa mērogā, tāpēc mazu bērnu vecākiem un dzīvnieku saimniekiem ir jāparūpējas par telpu, kurā bērni vai dzīvnieki var droši uzturēties un netraucēt remonta norisei. Remonta laikā ļauj bērniem rotaļāties tikai vienā telpā, piemēram, bērnistabā vai kādā citā istabā, kuru konkrētajā brīdī remonts neskar.

Uzmani bērnus

Bērni ir aktīvi, ziņkārīgi un reizēm arī neprognozējami, tāpēc paralēli centies tos pieskatīt. Ideālā gadījumā remontu veic strādnieki un vecāki laiku pavada ar bērniem atsevišķā telpā, tomēr, ja tas nav izdarāms, vecāki remontdarbus veic uz maiņām un kāds no vecākiem vai pieaugušajiem atrodas pie bērniem.

Foto: Unsplash

Aizbarikādē remontdarbu norises vietu

Līmlente kā norobežojums būs vājš brīdinājums bērniem, kur nu vēl mājdzīvniekiem. Šim nolūkam izmanto speciālos bērnu drošības vārtiņus, kas neļaus mazajiem piekļūt telpai, kurā notiek remonts. Cits stāsts ir ar dzīvniekiem, kas spēs izlīst cauri vārtiņu spraugām – tiem liec uzkavēties citās istabās aiz aizvērtām durvīm.

Uzturi ikdienas ierasto rutīnu

Lai gan reizēm remontdarbi nozīmē jezgu un nekārtību, tomēr gan bērnu, gan dzīvnieku aprūpē centies uzturēt ierasto ikdienas rutīnu. Baro tos ierastajos laikos, dodies pastaigās un spēlējies tiem ierastajos brīžos. Runājot par mājdzīvniekiem – remontdarbi var būt visai satraucošs periods, tāpēc šajā laikā nemaini ierasto barību uz jaunu un pieturies pie dzīvniekam mīļiem kārumiem, kā arī nemaini barošanas laikus. Tāpat, ja dzīvnieks atrodas citur vai uzturas tam neierastā telpā, sagādā tam iecienītākās rotaļlietas, gultu un segas.

Izproti savu mājdzīvnieku

Daži dzīvnieki mēdz asi reaģēt uz skaļiem trokšņiem. Šādā gadījumā atrodi dzīvniekam telpu, kurā pēc iespējas mazāk būs dzirdami trokšņi. Trauksmainiem dzīvniekiem var palīdzēt nomierinoša klasiskā mūzika vai pat tā saucamais baltais troksnis, kas neitralizēs skaļus un pēkšņus trokšņus, urbšanas vai skaldīšanas skaņas. Ja telpā, kurā uzturas mājdzīvnieks, ir logi, noteikti tos aiztaisi un aizsedz ar aizkariem, lai mazinātu dzīvnieka uztraukumu. Tomēr, ja dzīvnieks kļūst pārlieku nervozs, to uz remonta laiku labāk uzticēt draugiem vai radiem.

Foto: Unsplash

Neaizmirsti par kakla siksniņu ar saimnieku telefona numuru

Trokšņi un pēkšņas skaņas var izbiedēt suni vai kaķi, kas var mudināt dzīvnieku bēgt. Lai tas nenotiktu, turi logu un durvis aizvērtas. Tiesa, dzīvnieki ir neprognozējami un var atrast kādu izeju, tāpēc uzliec kaķim vai sunim kakla siksniņu ar kulonu, uz kura ir uzrakstīts tā vārds un saimnieka telefona numurs. Tāpat pārliecinies, ka dzīvnieks ir čipots un aizbēgšanas gadījumā to varēs atrast.

Sargi no dūmiem

Ja remontdarbos ietilpst arī grīdas lakošana, sienu krāsošana vai kādas citas darbības, kas rada kodīgu smaku un ķīmiskus tvaikus, nodrošini telpām pienācīgu vēdināšanu. Dzīvnieki ir daudz jutīgāki pret kodīgām smakām, tāpēc tie jutīsies slikti pat tad, kad cilvēks šo aromātu nejutīs. Lai izvairītos no aizmukšanas, logus nodrošini ar sietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu