Regbija klubs "Livonia" pirmo reizi startēs Baltijas "Top" līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"LSPA/Livonia" kapteine Līga Svetlova, "Livonia" vīriešu komandas pārstāvis Valērijs Runco, RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs un "Livonia" galvenais treneris Edmundas Ščavinskas piedalās preses konferencē, kurā regbija klubs "Livonia" iepazīstina ar sezonas plāniem.
"LSPA/Livonia" kapteine Līga Svetlova, "Livonia" vīriešu komandas pārstāvis Valērijs Runco, RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs un "Livonia" galvenais treneris Edmundas Ščavinskas piedalās preses konferencē, kurā regbija klubs "Livonia" iepazīstina ar sezonas plāniem. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas regbija klubs "Livonia" šajā sezonā pirmo reizi startēs Baltijas "Top" līgā, otrdien preses konferencē paziņoja komandas galvenais treneris Edmunds Ščavinsks.

"Livonia" klasiskā regbija komanda pērn Latvijas čempionāta finālā zaudēja principiālajam pretiniekam "Miesnieku" klubam.

"Mērķi nav mainījušies – ļoti spraigi strādājam pie jauniešu grupu attīstības, gan pie lielās komandas kvalitatīviem treniņiem. Rīkojam dažādus pasākumus, kas ir kupli apmeklēti. Piedalīsimies daudzos turnīros gan šeit, gan ārzemēs. Uz katru maču dodamies uzvarēt. Ticu, ka rezultāts būs daudz labāks, lai gan iepriekšējā sezonā tas arī nebija slikts," stāstīja kluba prezidents Vigo Valdavs seniors. "Pats gribētu atgriezties aktīvajā sportā, bet, lai to izdarītu, ir jāzaudē 30 kilogrami. Tas ir mērķis, pie kā strādāšu."

"Livonia" pirmo reizi spēlēs "Top" līgā, kur jau pāris iepriekšējās sezonas "Miesnieki" cīnījās ar Lietuvas vadošajām komandām.

""Top" līgā Baltijā startēs seši klubi. Spēcīgs turnīrs, ar labām komandām. Turnīrs būs divus mēnešus, bet puiši ir labi sagatavojušies. Mums vēl ir laiks – divi trīs mēneši līdz turnīra sākumam. Mērķis ir iekļūt pirmajā trijniekā, lai gan viegli nebūs, tomēr tas virzīs klubu uz priekšu," stāstīja Ščavinsks.

"Latvijas čempionāts arī mums ir ļoti svarīgs, tur visaugstākie mērķi. Visi pretinieki gatavojas un uzlabojuši līmeni, katrs pretinieks būs nopietns. Savukārt sieviešu komanda brauks uz Sanktpēterburgā gaidāmo Eiropas klubu čempionātu. Cerams, tur būs labi rezultāti. Latvijas čempionātā atkal gribam parādīt, ka mūsu sieviešu komanda ir labākā," uzsvēra lietuviešu speciālists.

Tikmēr "Livonia" menedžere Marta Ozola atklāja, ka klubs septembrī pieņēmām darbā piecus jaunus trenerus, kas strādās ar jauniešiem. Šajā laikā notikusi aktīva jauno censoņu vākšana un treniņgrupu veidošana.

Šajā sezonā Latvijas čempionātā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam notiks kausa izcīņa.

"Lielu aizķeršanos nebija, bet bija diskusijas, kā izspēlēt kausu. Beigās nonācām, ka būs "play-off" formāts. Vēlējāmies, lai federācija panāk pretī un sākam čempionātu ātrāk. Paldies tehniskajiem direktoram, ka ar "Ežiem" varam sākt spēlēt jau aprīļa beigās," pauda Ozola.

Savukārt LSPA/"Livonia" kapteine Līga Svetlova atzīmēja, ka komanda ir ļoti cītīgi gatavojusies, lai sevi parādītu pēc iespējas labāk.

"Eiropas klubu čempionāts mums būs liels izaicinājums, tāpēc ir neliels satraukums. Gribam tur sevi ļoti labi parādīt. Kopējā atmosfēra ir ļoti laba, jo sieviešu un vīriešu komandas trenējas kopā," teica Svetlova.

"Ziemas periodā ļoti labi pastrādājām. Ir sagatavoti ļoti daudz spēlētāju, kuri var spēlēt gan pirmajā, gan otrajā komandā. "Top" līgā gribam labi nostartēt. Vietējais čempionāts mums ir ļoti svarīgs gan piecpadsmitniekā, gan regbijā-7," skaidroja "Livonia" vīriešu komandas kapteiņa asistents Valērijs Runco.

"Livonia" 2019.gadā centīsies atgūt Latvijas spēcīgākā kluba godu gan klasiskajā regbijā, gan "septītniekā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu