Pātelainens pārņēmis Honkongas izlases grožus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miksu Pātelainens
Miksu Pātelainens Foto: Reuters/LETA

Bijušais Latvijas futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens no Somijas kļuvis par Honkongas valstsvienības stūrmani.

Pātelainens līgumu par Honkongas izlases trenēšanu noslēdzis līdz 2020.gadam, stājoties angļa Gerija Vaita vietā. 52 gadus vecā soma pirmais mačs pie komandas stūres būs 11.jūnijā gaidāmā pārbaudes spēle pret Taivānu, bet pēc tam sāksies cīņa 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

"Esmu lepns, ka man dota iespēja kļūt par Honkongas izlases galveno treneri," pēc iecelšanas amatā pauda Pātelainens. "Esmu gatavs darīt visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu pilnveidoties ne tikai izlasei, bet arī šejienes futbolam."

Vēl pērn maijā Pātelainens kļuva par Latvijas izlases galveno treneri, bet gada izskaņā pēc neveiksmīgiem rezultātiem UEFA Nāciju līgā viņš posteni atstāja. Šobrīd viņa vietā iecelts serbs Slaviša Stojanovičs.

Somu speciālists kā galvenais treneris strādājis ar Somijas nacionālo izlasi (2011.-2015.), bet klubu līmenī strādājis ar komandām Somijā, Skotijā un Taizemē. Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvēja dažādus Somijas, Skotijas, Anglijas un Francijas klubus, bet savas valsts izlasē aizvadīja 70 spēles.

Honkongas izlase FIFA rangā ir vien 141.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu