Notiks pianistes Jautrītes Putniņas 90 gadu jubilejai veltīts koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jautrīte Putniņa
Jautrīte Putniņa Foto: publicitātes

28. aprīlī plkst.18 Mazās ģildes Lielajā zālē izskanēs “Koncerts pavasara vakarā” Jautrītei Putniņai – 90”. Šis koncerts tapis kā dāvana un pateicība leģendārajai latviešu pianistei Jautrītei Putniņai (1929-2017) par viņas ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē un jaunajos talantos, kuri nu jau paši stāv uz savām kājām un priecē Latvijas un arī ārzemju publiku.

Koncertā piedalīsies Jautrītes Putniņas domubiedri un skolnieki, kuri, tieši viņas rokas vadīti, spēruši pirmos soļus mākslā - Biruta Vaivode (vijole), Anita Balčuna (vijole), Ivars Bezprozvanovs (čells), Kristaps Pētersons (kontrabass), Ilona Meija (flauta), Ints Dālderis (klarnete), Pēteris Eduards Kalniņš (klarnete), Helēna Kundrāta (klavieres), Herta Hansena (klavieres), Anta Jankovska (soprāns) un Guntars Ruņģis (tenors).

Koncertā skanēs skaistākās pasaules klasiskās mūzikas lappuses, instrumentālās un vokālās mūzikas zelta fonds un tiks demonstrēti kinorežisora Māra Putniņa veidotās dokumentālās filmas fragmenti, kuros skatītājiem būs iespēja atkal dzirdēt un apbrīnot pašas jubilāres talantu un ģenialitāti.

Koncerta idejas autori atgādina, ka pianiste Jautrīte Putniņa bija pazīstama ar individuālām un spilgtām mūzikas interpretācijām un radošu pieeju mūzikai un muzicēšanas procesam. Savos radošajos meklējumos viņa bija aizrāvusies ar senās taustiņinstrumentu mūzikas un cita maz spēlēta repertuāra popularizēšanu Latvijā, daudz laika veltot Johana Sebastiāna Baha un Fransuā Kuperēna mūzikai. Nozīmīga un paliekoša vērtība ir viņas veiktajiem Volfganga Dārziņa, Leonīda Vīgnera, Jāzepa Vītola un citu latviešu komponistu ieskaņojumiem.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu