Jauniešu koris "Kamēr…" izdos albumu "Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.kamer.lv

Līdztekus koncertizstādēm “Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…” Latgales vēstniecībā "Gors" 5. maijā Rēzeknē un 11., 12. maijā Dzintaru koncertzālē šopavasar klajā nāks piecpadsmitais kora “Kamēr…” solo albums, kurā iekļauti visi septiņi šim projektam īpaši radītie skaņdarbi. Albums veltīts izcilā latviešu mākslinieka Ilmāra Blumberga darba un dzīves gājumam.

Iedvesmojoties no spilgtās Ilmāra Blumberga personības un mākslas nospiedumiem Latvijas kultūrtelpā, savus skaņdarbus programmai veltījuši latviešu kormūzikas dižgari Pēteris Vasks, Ēriks Ešenvalds, Juris Karlsons, bulgāru komponiste Dobrinka Tabakova, britu komponists Gabriels Džeksons un lietuviešu skaņradis Vītauts Miškinis.

Koncertizstāde sadarbībā ar izstāžu zāli “Rīgas mākslas telpa” un Ilmāra Blumberga fondu pirmatskaņojumu piedzīvoja 2018. gada maijā īpaši iekārtotā izstādes telpā. Tajā kustīgi mākslas darbi ar Viestura Kairiša režijas, horeogrāfes Elīnas Lutces, kustību mākslinieka Ģirta Bisenieka un gaismu mākslinieka Egila Kupča gādību papildināja Kalpotāja simbola muzikālo veidolu. Projekts tika nominēts Lielajai mūzikas balvai 2018 kategorijā "Gada uzvedums” un saņēma Delfi skatītāju simpātiju balvu, kā arī bija viens no finālistiem Latvijas sabiedrisko mediju balvai “Kilograms kultūras”.

Mākslinieks Ilmārs Blumbergs
Mākslinieks Ilmārs Blumbergs Foto: LETA

Atsaucoties klausītāju un kritiķu novērtējumam un interesei, koncertizstāde piedzīvos savu atgriešanos uz skatuves pilnā krāšņumā 5. maijā plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā "Gors", kā arī 11. un 12. maijā plkst. 18 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs.

Jauno albumu, kura svinīgā atvēršana notiks 12. maijā Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē, veidojis jauniešu koris “Kamēr…”, tā mākslinieciskais vadītājs Aivis Greters, bet vizuālo noformējumu radījis ilggadējs Ilmāra Blumberga sadarbības partneris, grafiskais dizaineris brālis Y. Ieraksts tapis šā gada februārī Rīgas Sv. Franciska Romas katoļu baznīcā, piedaloties vijolniekiem Aleksejam Bahiram un Arvīdam Zvagulim, sitaminstrumentālistam Ernestam Mediņam un skaņu režisoram Normundam Slavam.

Jaunais albums no 13. maija būs pieejams lielākajās mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās.

Plašāk par albumu kora mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu