"Nike" 14 gadus vecu futbolistu padara par miljonāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jusufa Mukoko
Jusufa Mukoko Foto: AFP/SCANPIX

ASV sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "Nike" parakstījis sponsorlīgumu ar 14 gadus vecu Vācijas futbola kluba Dortmundes "Borussia" spēlētāju Jusufi Mukoko, padarot viņu par miljonāru, vēsta "Bild".

Mukoko šobrīd demonstrē spilgtu sniegumu Dortmundes kluba jauniešu sistēmā, jo U-17 komandas sastāvā viņš 21 spēlē iesitis jau 36 vārtus.

Kā vēsta laikraksts, "Nike" jau esot samaksājusi Mukoko vienu miljonu dolāru (887 000 eiro), bet, ja viņa karjera ievirzīsies pareizajās sliedēs, tuvāko gadu laikā viņš varētu saņemt vēl līdz pat desmit miljoniem dolāru (8,8 miljoniem eiro). Tiesa, uz šo summu jaunais futbolists varēs pretendēt vien tad, kad debitēs bundeslīgā.

Kamerūnā dzimušais futbolists "Borussia" pirmajā komandā nevar spēlēt līdz 16 gadu vecumam, tāpēc ātrāk par 2020.gada novembri tas nepienāks. Šajā klubā viņš nonāca 2016.gadā, turklāt jau 12 gadu vecumā viņš debitēja Vācijas U-16 izlasē, gūstot trīs vārtus četrās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu