Aptauja: Latvijā vecāki vēlas, lai viņu bērni būtu uzņēmēji, IT speciālisti, ārsti vai arhitekti (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Datora klaviatūra.
Datora klaviatūra. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā vecāki vēlas, lai viņu bērni būtu uzņēmēji, informācijas tehnoloģiju (IT) speciālisti, ārsti vai arhitekti, pavēstīja "SEB bankā", atsaucoties uz grupā ietilpstošās "SEB dzīvības apdrošināšanas" veiktās aptaujas datiem.

"Gan ārsta, gan IT speciālista profesijas jau vairākus gadus pēc kārtas ir vecāku populārākā izvēle, runājot par bērnu nākotnes profesijām. Šogad populārāko profesiju sarakstam pievienojās arī arhitekta specialitāte," piebilda "SEB dzīvības apdrošināšanas" valdes priekšsēdētāja Kristīne Lomanovska.

Vienlaikus, pēc aptaujas datiem, vismazāk vecāki vēlas, lai viņu bērni būtu skolotāji, žurnālisti vai pavāri.

Tāpat aptaujā secināts, ka lielākā daļa vecāku (53%) vēlētos, lai viņu bērniem būtu augstākā izglītība un labi atalgots darbs, savukārt 36% aptaujāto pauduši uzskatu, ka svarīgākais, lai bērni varētu darīt to, kas viņiem patīk, un spētu realizēt savas intereses un talantus.

Lielākā daļa vecāku arī uzskata, ka bērnu izaugsmei ir nepieciešams ģimenes emocionālais un finansiālais atbalsts, kā arī bērnu ieinteresētība un talants.

Lai atbalstītu bērnus ceļā uz panākumiem, 65% vecāku cenšas veltīt pēc iespējas vairāk laika un uzmanības bērna aktivitātēm, 57% aptaujāto finansiāli atbalsta bērnu interesēm atbilstošas nodarbības, bet 32% veido uzkrājumus bērnu nākotnei, informēja bankā.

"SEB bankas" klientu interneta aptauja veikta 2019.gada aprīlī, un tajā piedalījās 500 respondentu vecumā no 25 līdz 45 gadiem, kuriem ir bērni.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu