RTU topošās dizaineres modes skatē izaicina un provocē (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RTU studentu modes skate "Ķīpsalas Pavasaris 2019"
Foto: RTU studentu modes skate "Ķīpsalas Pavasaris 2019" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (DTI) tērpu skatē «Ķīpsalas pavasaris 2019», kas 9. aprīlī norisinājās Ķīpsalā, topošās dizaineres iepazīstināja ar savām tērpu kolekcijām. RTU un uzņēmumu apbalvojumus saņēma pavisam septiņu kolekciju autores. Modes skates tēma šogad bija «No izaicinājuma līdz provokācijai». Aplūko foto! 

DTI studentu modes skatē, kas notiks jau 15. gadu pēc kārtas, ar savām kolekcijām iepazīstināja bakalaura profesionālo studiju programmas «Materiālu tehnoloģija un dizains» apģērbu dizaina specializācijas 3. un 4. kursa studentes. Skatītāju uzmanībai tika nodotas arī četras vieskolekcijas no DTI sadarbības partnera – Rostovas Dienvidu Federālās universitātes (Krievija). 

Foto: RTU studentu modes skate "Ķīpsalas Pavasaris 2019".

Skates noslēgumā balvas studentēm pasniedza gan uzņēmumu pārstāvji, gan RTU mācībspēki. SIA «Solution» valdes locekle Ginta Ozoliņa balvas pasniedza trim topošajām modes māksliniecēm – 1. vietu par kolekciju «Another Struggle» piešķirot Ramonai Krūklei, 2. vietu par kolekciju «Balāde par negaisu» – Unai Vagalei, bet 3. vietu par kolekciju «Vēsais izaicinājums» - Diānai Grenevicai.

Balvas no «Burdas» kuras pasniedza Gunta Brūmane, saņēma Alīna Skarule (kolekcija «-») un Ramona Krūkle (kolekcija «Another Struggle»). SIA «Milzu! » -RTU absolventu asociācijas balva piešķirta vieskolekcijas «Zabava» autorei Ksenijai Lazarenko. 

DTI Materiālu tehnoloģiju un dizaina balvu par kolekciju «Liedagā» saņēma Kristīne Zariņa, bet DTI balvu saņēma Nadīna Poga un Marta Cimdiņa par kolekciju «Collision».

Modes skates tēma kolekciju autorēm savos tērpos ļāva atklāt jauniešiem būtisko, ielūkoties sajūtās, izaicinājumā un attieksmē, kas bieži robežojas ar provokāciju. Būt tērpu dizainerim šodien nozīmē spēju ieskatīties dzīves, vides un ražošanas norisēs dziļāk, analizēt tās, veidot cilvēka vizuālo tēlu, ietverot modes aktualitātes, tehnoloģiskās iespējas un mākslinieciskās izpausmes.

Foto: RTU studentu modes skate "Ķīpsalas Pavasaris 2019"
Foto: RTU studentu modes skate "Ķīpsalas Pavasaris 2019" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Skatē piedāvātais apģērbu dizains simbolizē jauno dizaineru izvēli, lēmumus un izaicinājumus. Tēma vienlaikus ietver gan smalku diskrētumu, gan indivīda iekšējos pārdzīvojumus, gan norises plašākā sabiedrībā, saglabājot dizaina pamatbūtību – mākslinieciskā un estētiskā apvienojumu ar funkcionalitāti un tehnoloģiju. 

Foto: RTU studentu modes skate "Ķīpsalas Pavasaris 2019"
Foto: RTU studentu modes skate "Ķīpsalas Pavasaris 2019" Foto: Jānis Škapars/TVNET
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu