Klajā nāk pianista Edgara Cīruļa starpžanru projekts "Aisma Book I"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latviešu pianists un komponists Edgars Cīrulis
Latviešu pianists un komponists Edgars Cīrulis Foto: publicitātes

8. aprīlī latviešu pianists un komponists Edgars Cīrulis laidis klajā savu jaunāko projektu "Aisma Book I". Pirmā albumgrāmata no triloģijas ir pasaka par katra klausītāja svarīgāko dzīves daļu - bērnību.

Šajā multimediālā projektā satiekas mūziķi no Itālijas, Dānijas un Latvijas, atskaņojot oriģinālmūziku, kas ir balstīta uz Edgara Cīruļa un Jāņa Ločmeļa autorpasaku. 

“Kompozīcijas ir veidotas, balstoties uz stāstu par meiteni vārdā Aisma, kas uzaug kopā ar savu māti un cenšas atrast savu vietu pasaulē, dažreiz īstā, dažreiz - iedomu,” par projektu stāsta tā autors Edgars Cīrulis.

Albums tika ierakstīts Olborgā, Dānijā, 2018. gada augustā. Ar to strādāja skaņu inženieris Pauls Dāvis Megi, pēcapstrādi veica godalgotais portugāļu skaņu inženieris José Diogo Neves. Albumā tapšanā piedalījās trīs jaunas latviešu mākslinieces - Aija Pastare gleznoja ilustrācijas, Līva Līva veidoja diska dizainu un Patrīcija Vilsone izstrādāja grāmatas maketu.

Noklausies

Pirmo grāmatu ierakstīja starptautisks ansamblis no Latvijas, Dānijas un Itālijas. Katram no šiem mūziķiem piemīt savs spēcīgs rokraksts, kā arī kompozicionālā balss.

Edgars Cīrulis – autors, kompozīcijas, klavieres (Latvija) 

Arta Jēkabsone – vokāls (Latvija / ASV) 

Svens Vilsons – ģitāras (Latvija)

Alise Golovacka – flauta (Latvija)

Kenneth Dahl Knudsen – kontrabass (Dānija) 

Matias Fischer-Mogensen – bungas (Dānija)

Federico Nelson Fioravanti – kompozīcijas, perkusijas (Itālija)

Latvijas klausītājiem projekts tiks prezentēts 5. decembrī, Rīgā, VEF Kultūras pilī VEF Jazz Club sērijas ietvaros; citi koncertu datumi tiks izziņoti drīzumā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu