Bļugers: Visu dzīvi esmu skatījies Stenlija kausa izcīņas mačus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers (no labās)
Teodors Bļugers (no labās) Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers, kuram gaidāma debija Stenlija kausa izcīņā, visu savu dzīvi skatījies Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīra mačus, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem pastāstījis sportists.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" naktī uz ceturtdienu (pēc Latvijas laika) uzsāks Austrumu konferences pirmās kārtas sēriju līdz vienas komandas četrām uzvarām, spēkojoties ar Ņujorkas "Islanders" vienību.

Pirms gaidāmā dueļa sākuma Bļugers atzina, ka darīs visu, lai tiktu komandas sastāvā, kā arī palīdzētu tai izcīnīt uzvaras.

"Centīšos iekļūt komandas sastāvā izslēgšanas spēlēs un palīdzēt tai izcīnīt uzvaras," sacīja Bļugers. "Iepriekš visu dzīvi esmu skatījies izslēgšanas spēles un zinu, ka intensitāte šajās spēlēs ir ļoti liela. Likmes ir ļoti augstas, tāpēc katra kļūda maksā dārgi.”

Pašlaik 24 gadus vecais uzbrucējs "Penguins" rindās savā NHL debijas sezonā regulārajā čempionātā 28 mačos sakrāja 10 punktus (6 vārti + 4 piespēles), kā arī sakrāja lielisku lietderības koeficientu +7.

"Gribu doties laukumā un gūt pieredzi. "Play-off" spēlēs ir nepieciešams vienkāršot spēli. Esmu saņēmis ieteikumus arī no pieredzes bagātākiem komandas biedriem. Neskatoties uz to, ir nepieciešams spēlēt savu spēli," atklāja Bļugers.

Galerija: Latvijas hokejists Teodors Bļugers

"Par debiju Stenlija kausā var daudz runāt, bet galvenais ir doties laukumā, sajust atmosfēru un iegūt pieredzi. Jāiet un jāspēlē, jāuzticas saviem instinktiem. Jācīnās tā, lai pretiniekiem būtu grūti pret mums spēlēt," piebilda Latvijas hokejists.

Pitsburgas vienība regulāro sezonu noslēdza 7. vietā Austrumu konferencē, 82 spēlēs izcīnot 100 punktus, savukārt "Islanders" komanda 82 spēlēs sakrāja 103 punktus, finišējot 4. vietā Austrumos.

Abas komandas šosezon regulārajā čempionātā savā starpā tikās 4 reizes, katrai vienībai izcīnot pa 2 uzvarām. 2 dueļi noslēdzās pēcspēles metienos, katrai komandai izcīnot pa 1 uzvarai. Šo komandu savstarpējie mači notika sezonas pirmajā pusē, kad Bļugers vēl nebija piedzīvojis debiju NHL. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu