Tramps apliecina, ka Millera ziņojuma pilno versiju nav redzējis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien apliecināja, ka nav iepazinies ar pilno versiju īpašā prokurora Roberta Millera ziņojumam par Trampa kampaņas iespējamiem sakariem ar Krieviju.

"Es neesmu redzējis Millera ziņojumu, es neesmu lasījis Millera ziņojumu," Tramps sacīja Baltajā namā.

"Kas attiecas uz mani, man Millera ziņojums nerūp. Es esmu pilnībā attaisnots," piebilda prezidents.

Tuvāko dienu laikā Millera ziņojums tiks nodots atklātībā teju pilnā apjomā, kurā drošības vai juridisku apsvērumu dēļ apslēpts būs tikai neliels informācijas daudzums, un sagaidāms, ka tas politiskās kaujas, tuvojoties 2020.gada prezidenta vēlēšanām, padarīs vēl spraigākas.

Tramps tagad cenšas novērst uzmanību no potenciāli apkaunojošiem atklājumiem par savām aktivitātēm, izvēršot plašu uzbrukumu pašai izmeklēšanas uzsākšanai, kas, kā apgalvo Tramps, bijusi nelegāla.

"Tas bija apvērsuma mēģinājums. Tas bija mēģinājums notriekt prezidentu, un mēs viņus sakāvām," Tramps sacīja trešdien. "Tas, ko viņi darīja, bija nodevība, tas, ko viņi darīja, bija šausmīgi, tas, ko viņi darīja, bija pret mūsu konstitūciju."

Amerikāņi tagad vēlas, lai tiktu veikta šīs izmeklēšanas izmeklēšana, norādīja prezidents.

"Pēc tā, lai tas notiktu, ir tik lielas alkas, kādas es līdz šim nekad neesmu redzējis," sacīja Tramps.

Millers 22.martā oficiāli noslēdza divus gadus ilgušo izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un iesniedza savu ziņojumu Tieslietu ministrijai.

Divas dienas vēlāk tieslietu ministrs Viljams Bārs vēstulē Kongresam sniedza ziņojuma kopsavilkumu.

Spriežot pēc kopsavilkuma, ziņojumā secināts, ka Trampa kampaņas cilvēki nav sadarbojušies ar Krieviju, lai ietekmētu vēlēšanas.

Taču ziņojumā nav izdarīti secinājumi par apsūdzībām Trampam likuma varas traucēšanā. Šo jautājumu Millers atstājis izlemšanai Bāram, kurš kopsavilkumā paziņoja, ka Millera sniegtie pierādījumi ir nepietiekami, lai izvirzītu prezidentam apsūdzības varas traucēšanā.

Tieslietu ministrs pagājušo piektdien solīja, ka rediģēts Millera ziņojums tiks publiskots līdz aprīļa vidum vai agrāk.

Viņš sacīja, ka rediģēšanas procesā tiks aizklāta informācija, kas izlūkdienestu skatījumā var kompromitēt sensitīvus avotus vai metodes, kā arī uzmanīgi tiks pieiets informācijai, kas attiecas uz aktīvām izmeklēšanām, un informācijai, kas var kaitēt "perifēro trešo pušu" privātumam un reputācijai.

Bārs paziņoja, ka neplāno iesniegt ziņojumu caurskatīšanai Baltajā namā pirms publiskošanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu