Norvēģija līdz 2025.gadam aizliegs kažokzvēru audzēšanas fermas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA-AFI

Norvēģijas valdība trešdien izklāstīja plānus kažokzvēru audzēšanas fermu aizliegšanai līdz 2025.gadam, piedāvājot finansiālu kompensāciju fermeriem.

Parlamentā iesniegtais likumprojekts aizliegs pēc 2025.gada turēt dzīvniekus ar mērķi nogalināt viņus "pārdošanai vai jebkādai citai to kažoku izmantošanai".

Ierosinātais aizliegums ir 2018.gada janvārī noslēgtās vienošanās rezultāts, ar kuru tika paplašināta labējā spārna valdība, lai tajā iekļautu Liberālo partiju.

Lai arī kažokādu nozare ir samierinājusies ar ideju, ka industrija tiks pakāpeniski likvidēta, tā ir kritiski noskaņota par valdības piedāvāto kompensāciju fermeriem, to raksturojot kā "vēsturisku nodevību".

"Mums piedāvā dažas kronas, kas ir tālu no kompensācijas par plānoto fermu nojaukšanu," pavēstīja kažokzvēru fermeru organizācijas "Norges Pelsdyralslag" preses pārstāve Gori Vormdāla. "Veids, kādā tās izstrādātas, pa taisno iedzīs fermerus bankrotā."

Valdība aplēsusi, ka tā kompensācijās fermeriem izmaksās aptuveni 500 miljonus kronu (52 miljonus eiro) par fermu nojaukšanu vai sava biznesa pārorientēšanu.

Pēc "Norges Pelsdyralslag" aplēsēm, valsts kažokzvēru audzēšanas industrijā strādā ap 500 cilvēku un tās gada pārdošanas apjomi ir ap 300 miljoniem kronu (31 miljonu eiro).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu