Jēkabsone-Žogota pagaidām izvairīgi komentē iespējamo kandidēšanu uz LBS prezidenta amatu

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Jēkabsone-Žogota
Anete Jēkabsone-Žogota Foto: Ieva Leiniša/LETA

Bijusī Latvijas dāmu izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota pagaidām izvairīgi komentē izskanējušās runas, ka viņa nākamā gada sākumā varētu kandidēt uz Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta krēslu.

Bijusī Latvijas izlases kapteine Jēkabsone-Žogota savu izcilo spēlētājas karjeru noslēdza 2016.gadā, bet 2017.gadā viņu no Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" kopējā saraksta ievēlēja Rīgas domē. 

Pēdējā laikā daudz kritikas veļas pār pašreizējo LBS vadību - prezidentu Valdi Voinu un ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu. Šībrīža LBS prezidenta, valdes un padomes pilnvaras beigsies 2020.gada 27.janvārī.

Kuluāros izskanējis, ka uz organizācijas prezidenta amatu varētu pretendēt gan Anete Jēkabsone-Žogota, gan vīru izlases kapteinis Jānis Blūms un "VEF Rīga" spēlētājs Kristaps Janičenoks.

Jēkabsone-Žogota telefonsarunā ar TVNET savu vēlmi kandidēt uz LBS prezidenta amatu ne apstiprināja, ne noliedza.

"Protams, basketbols ir viena no man tuvākajām lietām. Pašlaik šādai varbūtībai [kandidēt uz LBS prezidenta amatu] nesaku ne jā, ne nē. Kaut ko darīt ap basketbolu noteikti vēlos," sacīja bijusī basketboliste.

Savulaik par Eiropas labāko basketbolisti atzītā Jēkabsone-Žogota sacīja, ka neviens viņu nav uzrunājis iesaistīties pretspēka veidošanā šībrīža LBS vadībai.  Viņa uzvēra, ka vēl ir pāragri ko spriest un runāt, jo Voina pilnvaras ir spēkā līdz nākamā gada ievadam.

"Noteikti negribu nopelt un noniecināt šo LBS vadību. Viņi strādā un dara labas lietas, bet, tik ilgus gadus esot amatā, noteikti iestājas rutīna. Tu kā vadītājs, darbinieks vairs neaudz. Tāpēc domāju, ka jaunu cilvēku ienākšana LBS vadībā noteikti dotu spērienu attīstībai," izteicās Jēkabsone-Žogota.

35 gadus vecā Jēkabsone-Žogota 2014.gadā ar Fīniksas «Mercury» komandu kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni. Basketboliste 2007.gadā iekļuva Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē un gadu vēlāk ar Latvijas izlasi piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Viņa ir divkārtēja Eirolīgas čempione, reizi uzvarējusi Eiropas kausā, tāpat kļuvusi par Latvijas, Francijas, Turcijas un Krievijas čempioni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu