Noskaties: NBA zvaigznes Novickis un Veids spilgti aizvada karjeras pēdējos mačus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dirks Novickis un Dveins Veids
Dirks Novickis un Dveins Veids Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes vācietis Dirks Novickis un amerikānis Dveins Veids ceturtdien aizvadīja savās karjerās pēdējos mačus, izceļoties ar spilgtu sniegumu.

Novicka pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar 94:105 piekāpās Dāvim Bertānam un Sanantonio "Spurs" komandai. Pašlaik 40 gadus vecais Vācijas basketbolists karjeras noslēdzošajā mačā guva 20 punktus (2p. 6/15, 3p. 2/6, soda metieni 2/2) un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Vācijas basketbolists ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kurš vienā klubā spēlējis vismaz 21 sezonu. Iepriekš tikai slavenais amerikānis Kobe Braients bija aizvadījis 20 sezonas vienā klubā, pārstāvot Losandželosas "Lakers".

2007. gadā Novickis ieguva NBA regulārā čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu, bet 2011. gadā viņš kļuva par līgas čempionu un tika atzīts arī par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt Veida pārstāvētā "Heat" komanda izbraukumā ar 94:113 piekāpās Rodionam Kurucam un Bruklinas "Nets" vienībai.

Patlaban 37 gadus vecais Veids guva 25 punktus (2p. 7/15, 3/13, soda metieni 2/3), izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un veica 10 rezultatīvas piespēles.

Veids karjeras laikā trīs reizes kļuva par NBA čempionu - 2006., 2012. un 2013. gadā. Pirmajā no trim tituliem viņš ieguva arī finālsērijas MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu