Pieci interesanti fakti par pašmāju mūziķi Gati Mūrnieku

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vai esi domājis, par ko sapņo un prāto Latvijā pazīstami cilvēki? Šī ir iespēja slavenības iepazīt, izlasot piecus interesantus viņu pašu iesūtītus stāstus par sevi.

* Es esmu sarakstījis tik daudz dziesmu, ka man to pietiktu kādiem 10 albumiem. Nezinu, cik tās skaitās labas vai sliktas, taču skaidrs ir tas, ka dziesmu skaits man tiešām būtu pietiekams 10 jauniem albumiem. Pavisam nesen savā datorā atradu kādas 200 iedungotas idejas jaunām dziesmām, par kurām vispār biju aizmirsis. Šobrīd strādāju pie tā, lai manām dziesmām būtu pietiekami kvalitatīvi demo ieraksti un tos varētu atrādīt mūziķiem, kuri vēlas dziedāt manas dziesmas.

* Iespējams, ka, pateicoties tieši Andrim Kivičam un Laurim Reinikam, man bija iespēja piedalīties koncertšovā ‘’Mans draugs Mārtiņš Freimanis’’, jo pēc tam, kad Mārtiņa Freimaņa piemiņas albuma prezentācijā Madarai Grēgerei piespēlēju ģitāru, Guntars Račs teica, lai klātesošie kādreiz paklausās arī manis dziedātās dziesmas, jo tajās ir iespēja saklausīt kādu līdzību ar Mārtiņu Freimani. Pēc šā teikuma Andris Kivičs iebļāvās, lai padziedu, bet Lauris Reiniks teica ‘’sasolīji, sasolīji, tad tagad dziedi’’. Man nācās kāpt uz skatuves un nodziedāt kādu Mārtiņa Freimaņa dziesmu. Pēc šīs uzstāšanās koncerttūres producente mani uzrunāja piedalīties tūrē. Tā nu es tiku pie iespējas piedalīties šajā lieliskajā piedzīvojumā ar nosaukumu ‘’Mans draugs Mārtiņš Freimanis’’.

* Ja man kādreiz jautā, kura ir mana mīļākā dziesma, tad atbildu, ka grupas "Putnu Balle" dziedātā ‘’Pazust mākoņos’’. Kāpēc tieši šī ir mana mīļākā? Pirmkārt tāpēc, ka ir piepildīts mazs mans bērnības sapnis, otrkārt, es pats esmu šīs dziesmas teksta un mūzikas autors. Starp citu, pirms kāda laika uzrakstīju vēl vienu dziesmu ar domu, ka tā varētu būt tieši grupai "Putnu Balle". Pagājušā gada augustā Freimja piemiņas tūres atklāšanas koncertā Dzintaru koncertzālē, kurā piedalījās arī grupas "Putnu Balle" jaunieši, es šo dziesmu atrādīju "Putnu Balles" menedžerei, un tika nolemts, ka dziesma jāraksta studijā. Vai tagad tas kādreiz notiks, nezinu!

* Pirms manis rakstīto dziesmu ‘’No ziemeļiem uz dienvidiem’’ iedziedāja Nikolajs Puzikovs un Katrīna Bindere-Čodere, to bija doma piedāvāt Laurim Reinikam. Guntaram Račam pēc dziesmas noklausīšanās likās, ka šī dziesma vislabāk piestāvētu Laurim. Nezinu iemeslus, kāpēc tas neizdevās, taču pēc tam tika uzrunāts Nikolajs, kurš iedziedāja balss partiju viens pats. Galu galā Nikolajam Puzikovam un Guntaram Račam radās ideja par duetu un talantīgās Katrīnas Binderes-Čoderes piesaistīšanu.

* Es visu mūžu klusībā esmu sapņojis strādāt kādā radiostacijā par raidījuma vadītāju. Es domāju, ka ikdienā klausīties mūziku un starp dziesmām izspēlēt konkursus, iepriecināt cilvēkus, uzlabot garastāvokli, ir tiešām viens fantastisks darbs, kuru var darīt ar prieku. Varbūt kādu dienu es piepildīšu šo sapni!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu