Dāvis Bertāns NBA regulāro čempionātu noslēdzis kā sestais labākais tālmetienu izpildītājs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2018./2019.gada sezonas regulārajā čempionātā bijis sestais labākais tālmetienu izpildītājs.

"Spurs" uzbrucējs iemeta 145 no 338 metieniem jeb 42,9%. Vienubrīd viņš bija līgas labākais snaiperis, bet sezonas otrajā pusē zaudēja savu līderpozīciju. Iepriekšējā sezonā Bertāns ar 40,0% bija 72.vietā labāko snaiperu sarakstā.

Par regulārā čempionāta labāko tālmetienu izpildītāju kļuva Rodiona Kuruca komandas biedrs Džo Heriss no Bruklinas "Nets". Viņš regulārajā čempionātā realizēja 47,4% tālmetienu, par 1,9% apsteidzot Deniju Grīnu no Toronto "Raptors".

Bertāns laukumā bija 76 spēlēs, kurās 21,5 minūtē guva 8,0 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un veica 1,3 rezultatīvas piespēles. Salīdzinot ar iepriekšējām divām sezonām, par trešdaļu audzis viņa spēles laiks, līdz ar to arī rezultativitāte.

Šosezon viņš četrās spēlēs realizēja pa pieciem tālmetieniem, bet viņa karjeras rekords ir seši precīzi "trejači" vienā spēlē, kas tika sasniegts pērn janvārī. Savu šosezon rezultatīvāko spēli viņš aizvadīja 27.janvārī, kad Vašingtonas "Wizards" grozā sameta 21 punktu.

Tikmēr Kurucs savā debijas sezonā 63 mačos vidēji nospēlēja 20,5 minūtes, kurās guva 8,5 punktus, izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas, veica 0,8 rezultatīvas piespēles un bloķēja 0,4 metienus. Cēsnieks rezultatīvāko debitantu sarakstā bija 14.vietā, divdesmitniekā iekļūstot arī atlēkušajās bumbās un bloķētajos metienos.

Debijas sezonas rezultatīvākās spēles Kurucs aizvadīja decembrī un janvārī, kad divos mačos guva 24 punktus katrā. Šajos divos mēnešos viņš bija starp pretendentiem uz mēneša labākā debitanta balvu Austrumu konferencē.

Debiju NBA piedzīvoja arī Dāvja Bertāna vecākais brālis Dairis, kurš Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā vidēji laukumā bija 14 minūtes, guva 2,8 punktus, izcīnīja 0,8 atlēkušās bumbas un veica 0,8 rezultatīvas piespēles.

Bertāns sezonas pirmo pusi pavadīja Itālijas komandā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", bet marta sākumā pievienojās "Pelicans" komandai, piedzīvojot debiju NBA. Bertāns Eirolīgā realizēja 53,62% tālmetienu, kas regulārajā čempionātā bija labākais rādītājs, bet NBA viņš grozā raidīja desmit no 34 "trejačiem" jeb 29,4%.

Savukārt Kristaps Porziņģis šosezon dziedēja pērn gūto ceļgala krustenisko saišu plīsumu un neaizvadīja nevienu spēli. Savās pirmajās trīs sezonās viņš bija starp vadošajiem metienu bloķētājiem līgā.

No latviešu pārstāvētajām komandām NBA izslēgšanas turnīram kvalificējās "Spurs" un "Nets". Dāvim Bertānam šis būs trešais NBA izslēgšanas turnīrs karjerā, bet Kurucam - pirmais. NBA "play-off" sāksies jau šajā sestdienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu