Interjera eksperte nosauc šīs sezonas tendences āra mēbelēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar pavasara iestāšanos, cenšamies pavadīt pēc iespējas vairāk laika svaigā gaisā. Neatkarīgi no tā, vai pēc ikdienas steigas vēlies atpūsties dārzā, uz terases vai balkona, svarīgi ir izvēlēties ērtu un videi piemērotu āra inventāru un mēbeles. Interneta veikala 220.lv eksperte, interjera dizainere Inese Oboļeviča, stāsta par šī gada tendencēm, kas āra terasi vai dārzu padarīs daudz pievilcīgāku. Šogad iecienītas būs vecmodīgas, krāsainas, funkcionālas, komfortu raisošas mēbeles, kas izgatavotas no dabai draudzīgiem materiāliem.

Pikniks, dārza ballīte vai nesteidzīga grāmatas lasīšana dārzā vai āra terasē liks justies tikpat omulīgi, kā darot šīs nodarbes iekštelpā, ja tiks izvēlētas atbilstošas, ērtas un funkcionālas mēbeles. Mūsdienās āra mēbeles kļūst aizvien modernākas un dažreiz pat neatšķiras no interjera mēbelēm. Tāpēc interjera dizainere Inese Oboļeviča dalās ar šā gada tendencēm, kas palīdzēs īstenot sapni par skaistu vidi.

Dabai draudzīgas mēbeles

Pasaules dizaineri, rūpējoties par dabu un ilgtspējīgumu, aizvien vairāk sāk pievērst uzmanību tam, ka mēbeles ir jāizgatavo no otrreiz pārstrādātiem materiāliem. Kā norāda eksperte, visbiežāk šāda tendence tiek izmantota, domājot par āra mēbelēm, piemēram, izgatavojot tās no otrreiz pārstrādājamas plastmasas. Lielie mēbeļu ražotāji iegulda līdzekļus pētījumos, lai atklātu aizvien jaunus āra mēbeļu materiālus, kuri būtu dabai draudzīgāki, tajā pašā laikā ūdens un āra apstākļu izturīgi, piemēram, zemei draudzīgie sveķi, kas iegūti no rīsiem, sāls vai minerāleļļas.

Foto: Unsplash

Mēbeles, kas rada mājīguma un komforta sajūtu

Lai atpūšoties ārā, dārzā vai terasē, justos tikpat omulīgi un ērti, kā esot savā istabā, ir svarīgi ņemt vērā mēbeļu fiziskās īpašības. Šā gada tendence ir miers un atpūta no aktīvā darba dienas ritma, tāpēc āra mēbelēm ir jābūt ērtām, jārada mājīguma sajūta, lai, pat skatoties uz tām, tās radītu vēlēšanos iegulties, iesēsties un baudīt mieru. Ļoti labs piemērs ir piekaramie atpūtas krēsli un hamaki, kuros var ieritināties un atslēgties no ārpasaules, turklāt maksimālam komfortam tos var papildināt ar mīkstajiem spilveniem sezonas toņos.

Eksperte norāda, ka ir ieviesta virkne tendenču, lai nodrošinātu komforta sajūtu āra zonā - mīkstas un kvalitatīvas mēbeles, lieli spilveni, lietainos brīžos - lieli un ūdensizturīgi lietussargi, kas noderēs, arī lai paslēptos no saules. Tāpat ir dārza mēbeles, kas piemērotas, lai ierīkotu mājīgas ugunskura vietas, atceroties, ka vieta būs paredzēta ģimenes atpūtai, izklaidēm, gardām vasaras svinībām vai mierīgākiem vakariem.

Foto: Unsplash

Mēbeles, kas nodrošina funkcionalitāti

Dažas mēbeļu tendences ienāk mūsu ikdienā, bet pēc laika jau zaudē savu aktualitāti, tomēr starp tām ir viena pastāvīgi nemainīga tendence - dizaina vienkāršošana, kam piemīt nomierinošs efekts. Kā norāda I. Oboļeviča, nav nepieciešama dekorāciju pārbagātība, galvenais ir vienkāršība un funkcionalitāte. Šogad funkcionalitāte ir viens no svarīgākajiem faktoriem, izvēloties āra mēbeles, - tām ir jābūt viegli pārvietojamām un pielāgojamām jaunai videi, ņemot vērā lietotāja vajadzības. Ja mēbeles ir nepieciešams pārvietot uz citu vietu, tām ir jābūt viegli saliekamām un viegli uzglabājamām, tomēr, ja mēbeļu fiziskās īpašības neļauj tās pārvietot, ir jāatceras par ūdensizturīga materiāla izvēli, lai nekāda veida laikapstākļi nespētu tās sabojāt, tām esot ārā arī visa gada garumā.

Foto: Pixabay

Košas mēbeles

Interjera dizainere norāda, ka šogad liels akcents tiek likts uz mēbeļu krāsām, it īpaši spilgtām un uzkrītošām krāsām. Šogad pieprasītākās krāsas ir sarkana, violeta, zila un zaļa, ar visām šo krāsu variācijām. Sarkanā krāsa piepildīs āra zonu ar enerģiju, zilais un violetais piešķirs mieru un līdzsvaru. Ja netiek dota priekšroka spilgtiem toņiem, par pamatu noteikti var izmantot dabas toņus – brūnu, pelēku, melnu, savukārt akcentam ieteicams izmantot spilvenus un dekorus spilgtos toņos.

Foto: Pixabay

Vecmodīgas jeb vintage mēbeles

2019.gadā vintage stils turpina pārliecināt ar savu nezūdošo popularitāti. Jau 2018.gadā vintage mēbeles bija viena no āra mēbeļu tendencēm un šogad tās turpina savu uzvaras gājienu. Vecmodīgās mēbeles vienmēr dārzā piešķir elegantumu un sava veida šarmu. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka pārsvarā šīs mēbeles ir no nerūsējoša metāla, kas nozīmē, ka tās var stāvēt dārzā visu gadu. Turklāt, ja šo mēbeļu pārbagātība traucē, būs pietiekami tikai ar, piemēram, vecu vintage šūpuļkrēslu, kas lieliski papildinās kopējo ainu ar modernajām mūsdienu āra mēbelēm.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu