Hokejists Krastenbergs: Komandas biedrs no Japānas man iemācīja pareizi ēst suši

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Renārs Krastenbergs
Renārs Krastenbergs Foto: www.wbspenguins.com

Latvijas hokeja izlases kandidātam Renāram Krastenbergam aizvadītā sezona bijusi jaunu atklājumu pilna, jo viņa istabas biedrs bija Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandas Vīlingas "Nailers" japāņu uzbrucējs Juširo Hirano, kurš latvietim iemācījis arī to, kā pareizi jāēd suši.

20 gadus vecajam Krastenbergam nupat aizvadītā sezona bija pirmā pieaugušo hokejā. Viņš 62 ECHL spēlēs izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm. Uzreiz pēc sezonas beigām uzbrucējs devās uz Latviju, lai jau ceturtdien aizvadītu pirmo treniņu kopā ar Latvijas izlases kandidātiem.

"Treniņā bija ļoti grūti. Tikai divos naktī ielidoju Rīgā, pagulēju dažas stundas un devos uz halli. Domāju, ka rīt jau būs daudz labāk," pēc pirmā treniņa izlasē žurnālistiem sacīja jaunais hokejists. "Vispirms lidoju no Pitsburgas uz Ņujorku. Ņujorkā bija jāgaida deviņas stundas, jo atcēla lidojumu. Tad vairāk nekā deviņu stundu lidojums uz Maskavu, no kurienes pēc tam uz Rīgu. Kājas un plaušas pēc šāda lidojuma ir nogurušas."

Aizvadītajā sezonā Krastenbergs spēlēja ECHL, bet viņu izsauca uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", kurā iepriekš spēlēja arī Teodors Bļugers. Abu Latvijas hokejistu ceļi sezonas laikā gan nekrustojās, bet pirmssezonas nometnē abi esot iepazinušies, atklāja Krastenbergs.

"Es jau biju AHL nometnē, tad no NHL nometnes atbrauca arī Teodors. Tur arī iepazināmies, iepriekš nekad nebiju ar viņu ticies. Pāris dienas kopā patrenējāmies. Tas, ko viņš šosezon parādīja NHL - visu nopelnīja ar smagu darbu. Runāju ar Bļugera komandas biedriem un treneriem AHL. Viņš vienmēr esot bijis pirmais hallē un pēdējais devies mājās. Man pašam šosezon vēl neizdevās uzspēlēt AHL. Jāstrādā, lai tas izdotos nākamsezon," sacīja Krastenbergs.

Jaunais hokejists vērtēja, ka viņa 44 rezultativitātes punkti debijas sezonā ECHL esot labs rezultāts. Vīlingas komandas galvenais treneris latvietim esot uzticējies, ļāvis spēlēt vairākumā. Sezonas sākums esot bijis grūts, jo bija jāpielāgojas hokejam ārpus junioru līgas. Vēl vienu gadu spēlēt ECHL uzbrucējs gan nevēlas.

"Gribētu cīnīties par vietu AHL vai arī tur spēlēt. Man liekas, ka viens gads ECHL, lai sāktu profesionāļa karjeru, ir pietiekami. Ja paliec ilgāk, tad grūti tikt no turienes ārā. Kā vietējie saka, tev kā hokejistam ir uzlikts zīmogs," nākotnes plānus pauda 20 gadus vecais spēlētājs.

Krastenbergs, atbildot uz jautājumu par izklaides iespējām Vīlingā, uzreiz sacīja, ka tādu tur nemaz neesot. "Nailers" komandas spēlētāji aizvadītajā sezonā esot kopā gatavojuši vakariņas un apmeklējuši kino, lai kaut kā socializētos un sevi izklaidētu.

Viens no rezultatīvākajiem "Nailers" vienības hokejistiem bija japānis Juširo Hirano, kurš 67 mačos izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 38 rezultatīvām piespēlēm partneriem. 23 gadus vecais japānis visu sezonu esot bijis Krastenberga istabas biedrs. 

"Biju dzirdējis, ka japāņi ir ļoti solīdi un pieklājīgi cilvēki. Tā arī ir. Viņš ir arī ļoti labs hokejists. Noteikti stiprākā metiena īpašnieks starp visiem hokejistiem, ar kuriem jebkad esmu spēlējis kopā. Kad bijām Ņujorkā, viņš mani aizveda uz ļoti labu suši restorānu, kur iemācīja, kā pareizi ēst šo japāņu maltīti. Tas nemaz nenotiek tā, kā pie mums Latvijā," par sezonā piedzīvoto stāstīja Krastenbergs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wheeling Nailers (@wheelingnailers) on

Ar pirmdienu Latvijas izlase sākusi gatavošanos kārtējam pasaules čempionātam, bet pagaidām ar vienību nav vairāku līderu, tostarp galvenā trenera Boba Hārtlija, kurš ir aizņemts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Omskas "Avangard".

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas notiks Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē, Latvija kopumā aizvadīs sešas pārbaudes cīņas. Pirmie mači paredzēti 19. un 21. aprīlī izbraukumā pret Franciju. Turpinājumā Latvija 24. un 25. aprīlī "Arēnā Rīga" spēkosies ar spēcīgo Krieviju.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4. maijā izbraukumā pret Šveici. Pasaules čempionāts Latvijas izlasei sāksies 11.maijā, kad būs jātiekas ar Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu