Vācija iegādājusies trīs jaunas lidmašīnas amatpersonu ceļojumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas valdība iegādājusies trīs jaunas lidmašīnas "Airbus 350", kas tiks izmantotas amatpersonu ārvalstu braucieniem.

Pirmā "Airbus 350" Vācijai tiks piegādāta jau nākamgad, bet pārējās divas 2022.gadā. Berlīne lidmašīnas iegādājusies par 1,2 miljardiem eiro.

Jaunie lidaparāti aizstās lidmašīnas "Airbus A340-300", kas pašreiz tiek izmantotas amatpersonu vizītēs.

Jau ziņots, ka lidmašīnu tehnisku problēmu dēļ Vācijas līderiem nācies piedzīvot pāris nepatīkamus mirkļus.

Mēneša sākumā Vācijas valdības lidmašīnai, kuras tehnisko problēmu dēļ kanclere Angela Merkele novembrī nokavēja G20 samita atklāšanu, nolaišanās laikā Ņujorkā pārplīsa riepa.

Lidmašīnā "Airbus A340-300", kas nosaukta par "Konrad Adenauer" Vācijas pirmā pēckara kanclera vārdā, atradās Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

Lidmašīnu nācās aizvilkt uz stāvlaukumu.

Māss šī incidenta dēļ nokavēja ANO Drošības padomes sēdes atklāšanu un nācās pārcelt viņa tikšanos ar Francijas ārlietu ministru.

Pirms mēneša lidmašīna "Airbus A319" tehnisku problēmu dēļ nespēja aizvest Māsu no Bamako uz Berlīni pēc viņa diplomātiskās vizītes beigām. No Ķelnes tika aizsūtīta cita Vācijas gaisa spēku lidmašīna, lai ministru nogādātu atpakaļ Vācijā.

Janvārī lidmašīnu problēmas radīja traucējumus attīstības ministra Gerda Millera un prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera braucienos uz Āfriku.

Savukārt finanšu ministram Olafam Šolcam pagājušā gada oktobrī nācās ilgāku laiku pavadīt Indonēzijā, jo žurkas bija sagrauzušas lidmašīnas kabeļus.

No 1743 valdības amatpersonu lidojumiem laikā no 2016.gada līdz 2018.gadam 21 lidojums tika atcelts vai citādi traucēts tehnisku problēmu dēļ, liecina oficiālie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu