Bertāns cer, ka Popovičs paliks "Spurs" galvenā trenera amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns cer uz Grega Popoviča palikšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" galvenā trenera amatā.

"Spurs" trešdien šīs sezonas NBA regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā ar rezultātu 105:94 pieveica Dalasas "Mavericks", kuras rindās karjeras beidzamo maču aizvadīja Dirks Novickis.

Šī spēle zīmīga bija arī Popovičam, jo viņš, skaitot kopā regulāro čempionātu un "play-off", ir guvis jau 1412 uzvaras, kas ir tikpat, cik rekordistam Lenijam Vilkensam. Savukārt regulārajā čempionātā "Spurs" stūrmanim ar 1245 uzvarām ir trešais, kamēr līderim Donam Nelsonam ir 1335 panākumi.

"Cerams, Popovičam vēl ir priekšā ilga karjera," par 70 gadus veco treneri teica Bertāns, kuru citē "Expressnews.com".

Latvietis arī norādīja, ka speciālists šosezon ļoti veiksmīgi strādājis ar spēlētāju motivēšanu. "Šad un tad viņš vienkārši dienām no tevis neatkāpjas un visu laiku kaut ko saka vai bļauj. Tas tā ir, jo viņš vēlas, lai esi labāks. Tā tas bija ar Toniju Pārkeru, ar Manu Džinobili gan tā neizdevās, bet šobrīd ar šo rūgto mīlestību sadzīvo arī Deriks Vaits un Dežonte Marejs."

Šajā vasarā Latvijā pirmo reizi notiks jauno talantu nometne "Basketball Without Borders" (BWB). Šai iniciatīvai atzinīgus vārdus veltīja arī Bertāns.

"Šī nometne notiks NBA finālu laikā, tāpēc ceru, ka es uz to nepagūšu," norādīja Bertāns, kura pārstāvētā "Spurs" sasniegusi izslēgšanas turnīru. "Ir patīkami, ka šāds pasākums notiek Latvijā. Bērniem tas noteikti būs lieliski, jo ieradīsies dažādi spēlētāji no visas Eiropas."

Tāpat Bertāns norādīja, ka basketbols Latvijā kļuvis par sporta veidu numur viens.

"Hokejs pirmajā vietā bija ļoti ilgu laiku, bet pēdējos gados tajā mums nav bijuši lieli panākumi, kamēr basketbola klājas arvien labāk. Šis sporta veids Latvijā tagad ir numur viens," neslēpa Bertāns.

Bertāns šosezon regulārajā čempionātā laukumā bija 76 spēlēs, kurās vidēji 21,5 minūtē guva 8,0 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un veica 1,3 rezultatīvas piespēles. Salīdzinot ar iepriekšējām divām sezonām, par trešdaļu audzis viņa spēles laiks, līdz ar to arī rezultativitāte.

"Spurs" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Denveras "Nuggets", komandām spēkojoties sērijā līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu