Latvijas handbola izlase EČ kvalifikācijas spēlē uzvar Igauniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas handbola izlase
Latvijas handbola izlase Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

Latvijas vīriešu handbola izlase ceturtdien Tallinā 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 24:18 (10:11) uzvarēja vietējo Igauniju, sperot soli pretī finālturnīram.

Mača pirmajā puslaikā abas vienības cīnījās punkts punktā. Lai arī Igaunijas izlasei izdevās iegūt 9:6 pārsvaru, Latvija atspēlējās, bet pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar viena punkta pārsvaru - 11:10. Savukārt otro puslaiku viesi no Latvijas iesāka krietni labāk un izvirzījās vadībā ar 16:12.

Pēc šāda pavērsiena Igaunijas izlase uzlaboja savu spēli aizsardzībā, kas manāmi apgrūtināja pretinieku centienus gūt vārtus, tādējādi mājiniekiem pietuvojoties vairs tikai līdz 15:16. Pēdējās 15 minūtēs savu spēli jau izdevās uzlabot Latvijai, turklāt četras minūtes pirms beigām Oskars Arājs panāca jau piecu vārtu vadību - 21:16.

Noslēgumā Latvijas valstsvienībai izdevās nosargāt vadību un gūt gana drošu uzvaru ar 24:18.

Svētdien Valmierā abas izlases spēkosies atkārtoti.

Izlases rindās ir iekļauti tādi līderi kā Dainis Krištopāns, Ģirts Lilienfelds, Aivis Jurdžs, Evars Klešniks un Māris Veršakovs, bet nav kapteiņa Ingara Dudes, kurš dziedē savainojumu.

Savainojumu dēļ bez Dudes par vietu sastāvā šoreiz nevarēja pacīnīties Artūrs Lazdiņš, Rihards Leja un Normunds Seņkāns, bet Jānis Pavlovičs - ģimenes apsvērumu dēļ. Visi šie spēlētāji arī bija galvenā trenera Armanda Uščina redzeslokā. No sākotnēja kandidātu saraksta klāt nācis Dobeles "Tenax" kreisās malas spēlētājs Oskars Arājs.

Pēc divām aizvadītām spēlēm Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas grupā līdere ar maksimāli iespējamiem četriem punktiem divās spēlēs ir Slovēnija, četri punkti trīs mačos ir Latvijai, kamēr divus punktus divās cīņās iekrājusi Nīderlande, bet bez panākumiem pašlaik ir Igaunija.

Kvalifikācijas cikla ievadā Latvija viesos ar 21:27 piekāpās vienai no spēcīgākajām pasaules handbola izlasēm Slovēnijai, savukārt otrajā mačā Uščina vadītā komanda Valmierā ar 29:25 uzveica Nīderlandi. Kvalifikācijas turpinājums paredzēts šogad - aprīlī divas spēles Igauniju, bet savukārt jūnijā Latvijai būs otrās spēles ar Slovēniju un Nīderlandi.

Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Latvijas izlases kandidātu saraksts mačiem ar Igauniju:

vārtsargi - Artūrs Kuģis ("Gosswallstadt", Vācija), Raitis Puriņš (Rīgas "Celtnieks");

kreisā mala: Rihards Leja ("Celtnieks"), Oskars Arājs (Dobeles "Tenax"), Nils Kreicbergs (Rīhimeki "Cocks", Somija);

kreisie ārējie - Aivis Jurdžs ("Leipzig", Vācija), Artūrs Lazdiņš ("Celtnieks"), Emīls Kurzemnieks ("Afturelding", Islande);

saspēles vadītāji - Māris Veršakovs ("Pforzheim", Vācija), Ģirts Lilienfelds ("HSC Coburg 2000", Vācija);

labie ārējie - Dainis Krištopāns (Skopjes "Vardar", Maķedonija), Evars Klešniks ("LiT Tribe Germania", Vācija), Guntis Piļpuks ("Mors", Dānija);

labā mala - Andis Ērmanis, Ņikita Pančenko (abi - "Tenax"), Uvis Strazdiņš ("Kehra", Igaunija);

līnijas spēlētāji - Egils Politers, Antons Šuleiko (abi - "Tenax"), Artūrs Meikšāns (Ludzas "Latgols").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu