"Mūsu valsts daudziem ir atlaidusi parādus." Kadirovs pieprasa pārskatīt Čečenijas parādus par gāzi (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs
Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs Foto: AP/Scanpix

Nepieciešamas pārskatīt nepamatoti izveidojušos Čečenijas parādu par gāzi, pavēstījis Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs.

"Pienācis laiks nopietni izvērtēt Čečenijas gāzes jautājumu. Pirmkārt ir jānoskaidro, kādā veidā un pēc kādiem parametriem šī parāda summa tika noteikta," savā "Telegram" kanālā raksta Kadirovs.

Iepriekš piedzīvotās karadarbības laikā Čečenijā tika gandrīz pilnībā izpostīta gāzes infrastruktūra, tāpēc ilgu laiku nav bijis iespējams kontrolēt gāzes patēriņu, Kadirova izteikumus citē Krievijas medijs "Meduza".

"Mēs zinām, ka mūsu valsts [Krievija] ir norakstījusi daudzām valstīm vecus parādus. Šis labās gribas žests visur tiek uztverts ļoti pozitīvi. Čečenija un tās tauta cer, ka, ņemot vērā esošos apstākļus, valsts un kompānija [Krievijas gāzes gigants "Gazprom"] izrādīs pretimnākšanu. Tāds lēmumus būtu taisnīgs," norāda Kadirovs.

11.aprīlī Čečenijas Augstākā tiesa atcēla zemākas tiesu instances iepriekš pieņemtu lēmumu, kas norakstīja Čečenijas galvaspilsētas Groznijas iedzīvotāju parādu par gāzi 9,3 miljardu rubļu (aptuveni 127 miljonu eiro) apmērā.

Šis parāds ir izveidojies laika periodā no 2007. līdz 2015.gadam – tātad krietni pēc Kadirova piesauktajiem karadarbības periodiem Čečenijā.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu