Memfisas "Grizzlies" un Klīvlendas "Cavaliers" atlaiž galvenos trenerus

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lerijs Drū
Lerijs Drū Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Memfisas "Grizzlies" un Klīvlendas "Cavaliers" atlaidušas galvenos trenerus.

Ar "Girzzlies" komandu darbu vairs neturpinās Džons Blērs Bikerstafs, turklāt klubs ģenerālmenedžeri Krisu Volesu pazeminājis par skautu.

"Lai mēs varētu komandu novirzīt uz veiksmes ceļa, basketbola jautājumos bija nepieciešams mainīt mūsu pieeju," teica "Grizzlies" īpašnieks Roberts Pera. "Sagaidu labas lietas no izmaiņām vadībā un jauna veida pieeju, vienlaikus arī saglabājot tās vērtības, kādas izveidojušās mūsu klubā."

Bikerstafs, kuram ir 41 gads, par galvenā trenera vietas izpildītāju tika paaugstināts 2017./18.gada sezonā - tas notika pēc tam, kad tika atlaists Deivids Fizdeils, kurš šobrīd vada Ņujorkas "Knicks". Savukārt pērn speciālists jau tika nozīmēts par pilnvērtīgu "Grizzlies" stūrmani. Pirmajā sezonā komanda viņa vadībā guva 15 uzvaras un cieta 48 zaudējumus, bet šosezon tās kontā 33 panākumi un 49 zaudējumi, paliekot ārpus izslēgšanas turnīra.

Tikmēr Voless par "Grizzlies" ģenerālmenedžeri strādāja kopš 2007.gada.

Savukārt "Cavaliers" pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi sadarbību ar galveno treneri Leriju Drū. Viņa vadībā komanda šosezon guva tikai 19 uzvaras 76 mačos.

Pašlaik 61 gadu vecā Drū līgums ar vienību tāpat būtu noslēdzies pēc šīs sezonas, bet nu puses vienojušās to neturpināt. Viņš par vienības stūrmani tika apstiprināts novembra sākumā, kad "Cavaliers" sezonu bija sākusi ar sešiem zaudējumiem pēc kārtas.

Tiesa, pagājušajā vasarā "Cavaliers" zaudēja savu lielāko zvaigzni Lebronu Džeimsu, kurš tagad pārstāv Losandželosas "Lakers".

Drū karjeras laikā trenējis Atlantas "Hawks" un Milvoki "Bucks", kā arī strādājis vēl vairākās NBA komandās.

Ceturtdien amatu zaudēja arī nu jau bijušais Sakramento "Kings" galvenais treneris Deivids Jēgers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu