Čempione Vašingtonas "Capitals" ar uzvaru sāk Stenlija kausa izcīņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vašingtonas "Capitals" hokejisti
Vašingtonas "Capitals" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējā trofejas glabātāja Vašingtonas "Capitals" ceturtdien ar uzvaru sāka Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņu.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Capitals" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (3:0, 0:0, 1:2) pārspēja Karolīnas "Hurricanes", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētāju rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās Niklass Bekstrēms, bet vēl pa vārtiem iemeta Aleksandrs Ovečkins un Larss Ēlers. Savukārt jau pirmajā periodā ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džons Karlsons, kurš tādējādi atkārtojis NHL rekordu vienas trešdaļas laikā veikto rezultatīvo piespēļu rādītājā.

Savukārt "Capitals" vārtsargs Breidens Holtbijs šajā mačā atvairīja 27 pretinieku metienus.

"Ieguvām enerģiju no pirmajā periodā gūtiem trim vārtiem, bet kopumā domājumu, ka mums nedaudz paveicās," norādīja Bekstrēms. ""Hurricanes" ir laba komanda, tā šajā mačā bija agresīva un nedeva mums daudz laika domāšanai. Domāju, varam spēlēt labāk."

Tikmēr "Hurricanes" vienībā abus vārtus iemeta vien 19 gadus vecais krievs Andrejs Svečņikovs. Klubam šī ir atgriešanās Stenlija kausa izcīņā, kur tas iepriekšējo reizi spēlēja 2009.gadā.

Vēl vienā Austrumu konferences pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Toronto "Maple Leafs" izbraukumā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) apspēlēja Bostonas "Bruins".

Pēc nonākšanas iedzinējos "Maple Leafs" hokejisti šajā mačā guva četrus bezatbildes vārtus. Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Mičels Mārners, tostarp realizējot "bullīti".

Teicamu maču "Maple Leafs" sastāvā aizvadīja arī vārtsargs Frederiks Andersens, kurš atvairīja 37 metienus.

Zīmīgi, ka arī pērn abas komandas tikās Stenlija kausa pirmajā kārtā, "Bruins" vienībai gūstot uzvaru septiņu spēļu sērijā.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālu ar uzvaru ceturtdien sāka Kalgari "Flames", kas savā laukumā ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) apspēlēja Kolorādo "Avalanche".

"Sauso" maču "Flames" vārtos aizvadīja Maiks Smits, kurš atvairīja visus 26 metienus, turklāt veica arī rezultatīvu piespēli, kad Metjū Tkačuks ceturto ripu raidīja jau tukšā "Avalanche" komandas "cietoksnī". Vārtsargs pie uzvaras Stenlija kausa izcīņā nebija ticis kopš 2012.gada maija, kad viņš vēl pārstāvēja Arizonas "Coyotes".

Tkačuks šo spēli noslēdza ar diviem gūtiem vārtiem.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu