"Chelsea" un "Arsenal" sper soli pretī UEFA Eiropas līgas pusfinālam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Londonas "Chelsea" futbolisti
Londonas "Chelsea" futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Anglijas galvaspilsētas Londonas futbola klubi "Chelsea" un "Arsenal" ceturtdien spēra soli pretī UEFA Eiropas līgas pusfinālam.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Chelsea" izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Čehijas klubu Prāgas "Slavia".

Londonas vienību uzvaru nodrošināja tikai četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ar precīzu sitienu ar galvu izcēlās spāņu aizsargs Markoss Alonso.

Tiesa, "Slavia" futbolisti šajā mačā demonstrēja atzīstamu sniegumu, un "Chelsea" vārtsargam Kepam Arrisavalagam bija vairākkārt jāiesaistās spēlē. Londonas vienība joprojām šajā turnīrā šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē, turklāt astoņos mačos tā nav ielaidusi vārtus.

Tikmēr "Arsenal" ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) apspēlēja Itālijas vienību "Napoli".

Mača rezultātu 15.minūtē atklāja Ārons Ramzijs, bet desmit minūtes vēlāk bumbu savos vārtos raidīja Kalidu Kulibalī, kas mājiniekiem pirms nākamnedēļ gaidāmās atbildes cīņas ļāvis iegūt divu vārtu pārsvaru.

"Pirmajā mačā gūt "sauso" uzvaru un gūt pāris vārtus - tas ir burvīgs veids, kā sākt šo fāzi. Esam priecīgi par paveikto," pēc ceturtdienas spēles gandarīts bija Ramzijs.

Savukārt divu Spānijas klubu duelī "Valencia" ceturtdien izbraukumā ar 3:1 (1:1) apspēlēja "Villarreal".

Uzvaru viesi nodrošināja vien kompensācijas laikā, kad otros "Valencia" vārtus 91.minūtē iesita Daniels Vass, bet divas minūtes vēlāk Gonsālu Gedešs panāca jau 3:1, gūdams savus otros vārtus šajā cīņā.

Pusfinālā "Valencia" un "Villarreal" pāra uzvarētāja tiksies ar "Arsenal" vai "Napoli".

Visbeidzot vēl viena ceturtdaļfināla dueļa pirmajā mačā Portugāles klubs Lisabonas "Benfica" savā laukumā ar 4:2 (2:1) apspēlēja vācu komandu Frankfurtes "Eintracht".

Vien 19 gadus vecais "Benfica" futbolists Žuāns Fēlikss kļuva par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš UEFA Eiropas līgā viena mača laikā izcēlies ar trim vārtiem jeb "hat-trick".

Pusfinālā "Benfica"/"Eintracht" pāra uzvarētāja tiksies ar "Chelsea" vai "Slavia".

Nākamo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, bet atbildes cīņas notiks pēc nedēļas.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas finālā ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu