Mediji: Londona apturējusi gatavošanos bezvienošanās "Brexit" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas valdība apturējusi ārkārtas gatavošanos bezvienošanās "Brexit", ziņo britu mediji.

Amatpersonas lēmumu apturēt bezvienošanās "Brexit" operacionālo plānošanu pieņēmušas sēdē, kuru vadījis kabineta sekretārs Marks Sedvils, vēsta telekanāls "Sky News", atsaucoties uz nopludinātu e-pastu, kas nonācis tā rīcībā.

"Kopā ar pārējo valdību mēs esam atteikušies no bezvienošanās operacionālās plānošanas, lēmumam stājoties spēkā nekavējoties," teikts e-pastā, kas nosūtīts visiem ierēdņiem.

Laikraksts "The Guardian" savukārt vēsta, ka pie savu agrāko pienākumu pildīšanas atgriezīsies 6000 ierēdņu, kas bija norīkoti no citām ministrijām, lai gatavotos bezvienošanās "Brexit", kam tika atvēlēti 1,5 miljardi sterliņu mārciņu.

Lai dažādos sektoros gatavotos bezvienošanās "Brexiot", valdība kopumā rēķinājusies ar četriem miljardiem mārciņu.

Kā "The Guardian" skaidroja Dauningstrītas preses sekretārs, "mēs, būdami atbildīga valdība, jau vairāk nekā divus gadus gatavojāmies, lai mazinātu triecienu situācijā bez vienošanās".

"Ņemot vērā aizvadītās nedēļas notikumu attīstību, ministrijas pieņems saprātīgus lēmumus attiecībā uz laiku un tempu, kādā šīm darbam būtu jāprogresē, rēķinoties ar to, ka Eiropas Savienības (ES) pamešanas datums ir mainījies, bet mēs pavisam noteikti turpināsim visu nepieciešamo gatavošanos."

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ceturtdien pieņēmusi pārējo ES dalībvalstu līderu piedāvājumu atlikt "Brexit" līdz, vēlākais, 31.oktobrim, lai novērstu haotisku Lielbritānijas izstāšanos no ES bez vienošanās jau 12.aprīlī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu