Sudānas militārā padome negrasās pie varas palikt ilgstoši

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sudānas pagaidu militārā padome, kas pēc ilggadēja prezidenta Omara al Bašira gāšanas pārņēmusi varu, negrasās to paturēt ilgstoši, piektdien apliecināja padomes pārstāvis.

"Mums nav mērķa paturēt varas grožus," sacīja padomes politiskās komitejas priekšsēdētājs Omars Zins el Abidins.

"Mēs neesam nākuši ar risinājumu nākotnei vai ideoloģiju. To izlems tauta," norādīja el Abidins.

Militārās padomes mērķis ir sekmēt publiskas diskusijas starp politiskajām partijām un pilsoņiem, lai rastu risinājumu Sudānas krīzei, viņš piebilda.

"Mēs esam tautas pārmaiņu sargi. Mēs esam šeit, lai panāktu risinājumus, kas tautai ir pieņemami un atbalstāmi," sacīja el Abidins.

Padomes galvenā loma ir uzturēt sabiedrisko kārtību, mieru, drošību un stabilitāti šī procesa gaitā, skaidroja el Abidins.

Sudānas aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Avads Ibnufs ceturtdien nodeva zvērestu kā jaunās pagaidu militārās padomes vadītājs.

Pagaidu militārā padome uz diviem gadiem aizstājusi prezidentu Omaru al Baširu, kuru ceturtdien gāza bruņotie spēki pēc vairākus mēnešus ilgiem valdības pretinieku protestiem.

Par pagaidu militārās padomes vadītāja vietnieku tika iecelts armijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Kamals Abdelmarufs.

Ibnufs un Abdemarufs deva amata zvērestu valsts tiesu sistēmas vadītāja klātbūtnē, un šo ceremoniju pārraidīja valsts televīzija.

Protestētāji sūrojās, ka pagaidu militārās padomes izveidošana nenozīmē pārmaiņas, un palika Hartūmas ielās arī pēc tam, kad ceturtdien plkst.22 stājās spēkā jaunieviestā komandanta stunda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu