"KPV LV" finansēšanas lietu sola nodot kriminālvajāšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs Foto: Zane Bitere/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc pierādījumu nostiprināšanas kriminālvajāšanai prokuratūrā nodos lietu par partijas "KPV LV" nelikumīgu finansēšanu, taču birojā neatklāj, vai aizdomās turētā statuss joprojām saglabāts Saeimas deputātam Atim Zakatistovam (KPV LV) un uzņēmējam Viesturam Tamužam.

Sadalot šo kriminālprocesu, KNAB lūdza sākt kriminālvajāšanu pret divām fiziskām personām un vienu juridisku personu par iespējamo krāpšanu lielā apmērā, aģentūra LETA noskaidroja birojā. Šonedēļ jau tika vēstīts, ka birojs par krāpšanu rosinājis apsūdzēt Zakatistovu un Tamužu. Ģenerālprokuratūra Tamužam jau cēlusi apsūdzību, bet par Zakatistova kriminālvajāšanu vēl tiek lemts.

Vienlaikus KNAB apliecināja, ka birojs turpina izmeklēšanu pamatlietā par nelikumīgu partijas finansēšanu un partijas pretlikumīgu finansējuma pieņemšanu un nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

"Šis KNAB lietvedībā esošais kriminālprocess tiks pabeigts un nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai pēc nepieciešamo pierādījumu kopuma nostiprināšanas krimināllietā," norādīja birojā.

Aģentūrai LETA zināms, ka šajā pamatlietā aizdomās turētā statuss joprojām saglabāts deputātam Artusam Kaimiņam (KPV LV), bet birojā neatklāja, vai šādā statusā joprojām figurē Zakatistovs un Tamužs.

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu pērn jūnijā aizturēja Saeimas deputātu Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Zakatistovu un uzņēmēju Tamužu. Vēlāk trijotne atbrīvota un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocesā Zakatistovu un Tamužu toreiz atzina par aizdomās turētajiem par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

KNAB turēja Kaimiņu aizdomās par politiskās organizācijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu