Kivičs atklāj, kas patiesībā notika bēdīgi slavenajās kultūras debatēs (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Skandalozais mūziķis, bijušais KPV LV biedrs Andris Kivičs savā jaunākajā grāmatā "It kā Tu kaut ko zinātu" aprakstījis bēdīgi slavenās kultūras debates pērnā gada septembrī.

Kivičs grāmatā raksta, ka brīdī, kad iegāja debašu telpā, jau sajutis gaisā jocīgu atmosfēru. 

Mirkli pirms debašu sākuma Kivičs saņēma no kultūras ministres Daces Melbārdes jautājumu: "Un kā tu to taisies izdarīt?"

"Pagriezies ieraudzīju kultūras ministri Daci Melbārdi, kura, pa īstam uzvilkusies, skatījās uz mani. "Ko izdarīt?" - es saku. "Kā, ko – nu likvidēt Kultūras ministriju," - Melbārde saka... Un pēkšņi es saprotu, ka atrodos absolūti idiotiskā situācijā.

Ka es vienīgais no visiem diskusijas dalībniekiem šeit atrodos kā Kultūras ministrijas LIKVIDATORS,

jo KPV Kultūras ministriju vispār neparedz." grāmatā atzīst Kivičs.

Viņš turpina: "Sapratu, ka labi nebūs, un nolēmu konsekventi runāt par vērtībām, nevis viņu arābu valodā pār pārdalēm, sadalēm, proporciju atbilstību optimālajam risinājumam utt. (..) Principā pasākuma turpinājumā es vēl nebiju atvēris muti, kad visi jau elsa un pūta."

Atgādinām, ka debašu laikā Kivičs paziņoja, ka sabiedriskajā medijā vajadzētu izvairīties no feminisma un genderisma propagandas, kā arī ierosināja ar likumu aizliegt iespējamības, jautājuma un varbūtības formu medijos. Kad Melbārde aicināja Kiviču izlasīt Latvijas mediju politikas pamatnostādnes dokumentu, viņš atbildēja: "Ziniet, to dokumentu ir tik daudz! Es nevaru visus izlasīt." 

"Zāle gar zemi, [Zigmars] Liepiņš smejas pilnā kaklā, bet es skatos uz visiem un domāju - kurš visu laiku bļauj, ka ir nenormālā birokrātija, kuram visu laiku papīru ir par daudz, kuri vienmēr grib tiešu valodu, kuriem gribas pārmaiņas, kuriem gribas taisnīgumu?" - savas emocijas grāmatā apraksta mūziķis. 

Atgādinām, ka Kivičs 13. Saeimas vēlēšanās saņēma gandrīz 6000 plusu un tika svītrots ap 4000 reižu, tādējādi, neiekļūstot Saeimā.

Kivičs šogad nolēma izstāties no partijas, bet saglabā tā saukto mīksto mandātu. 

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu rezultātiem, Andris Kivičs šobrīd ir trešais pretendents uz Saeimas deputāta krēslu no KPV LV, kas palicis "aiz strīpas". Ja dažādu apstākļu dēļ Saeimā darbu beigs trīs KPV LV partijas deputāti (kļūstot par ministriem, atsakoties no deputāta mandāta vai citu iemeslu dēļ), Andris Kivičs tuvāko četru gadu laikā var nonākt Saeimā, jo par to lēmuši vēlētāji, kas pēdējās parlamenta vēlēšanās balsoja par KPV LV. Izstājoties no partijas, partijas biedrs var saglabāt tā saukto mīksto mandātu vai arī no tā atteikties. Kivičs ir izvēlējies mandātu paturēt.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu