Hamonds: Lielbritānijas parlaments, visticamāk, apsvērs jauna Brexit referenduma sarīkošanu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds piektdien paziņojis, ka britu parlamentā, ļoti iespējams, atkal tiks apspriesta ideja par atkārtotu Brexit referendumu.

Hamonds arī norādīja, ka būtu maz laika referenduma sarīkošanai līdz 31.oktobrim.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ceturtdien pieņēma pārējo ES dalībvalstu līderu piedāvājumu atlikt Brexit līdz, vēlākais, 31.oktobrim, lai novērstu haotisku Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās jau 12.aprīlī.

"Tas ir priekšlikums, kas varētu tikt un visi pierādījumi liecina, ka, visticamāk, tiks iesniegts parlamentam kādā brīdī," žurnālistiem Vašingtonā sacīja Hamonds, kurš piedalījās Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) sēdē.

Ideja par atkārtotu referendumu bija starp vairākām alternatīvām, kas tika ierosinātas Mejas Brexit līgumam. Taču nevienai no alternatīvām pagājušajā mēnesī neizdevās iegūt vairākuma likumdevēju atbalstu.

Hamonds norādīja, ka Mejas valdība joprojām iebilst pret jaunu referendumu.

"Valdības nostāja nav mainījusies. Valdība iebilst pret (..) referendumu, un tāpēc mēs to neatbalstītu," paziņoja ministrs.

Tomēr daudzi opozīcijā esošo leiboristu deputāti izdara spiedienu uz partijas līderi Džeremiju Korbinu, lai viņš pievienotu referendumu savām prasībām sarunās ar valdību par to, kā izkļūt no Brexit strupceļa parlamentā.

Hamonds pauda cerību, ka valdība un leiboristi nākamo pāris mēnešu laikā panāks vienošanos.

Viņš piebilda, ka jauna referenduma sarīkošanai droši vien būtu vajadzīgi kādi seši mēneši.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu