Par slepkavības mēģinājumu Dagdas novadā piespriež teju 16 gadu cietumsodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par slepkavības mēģinājumu Dagdas novadā apsūdzētajam Guntaram Rasnacim Daugavpils tiesa piespriedusi 15 gadu un septiņu mēnešu cietumsodu, informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Tāpat par šo noziegumu vīrietim noteikta probācijas uzraudzība uz trim gadiem, nekonfiscējot mantu. Savukārt par ieroča nēsāšanu bez atļaujas tiesa viņam piespriedusi īslaicīgu brīvības atņemšanu uz 90 dienām. Kā galīgais sods noteikts 15 gadu un septiņu mēnešu cietumsods ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Tāpat lietā piedzīta morālā kompensācija cietušajam 20 000 eiro, bet no abiem Rasnača brāļiem piedzītas Juridiskās palīdzības administrācijas izmaksātās valsts kompensācijas. Piedzīti arī procesuālie izdevumi par ekspertīžu veikšanu.

Apsūdzētājs turpinās palikt apcietinājumā, taču soda izpildē tiks ieskaitīts laiks, ko viņš jau pavadījis, būdams apcietināts.

Jau vēstīts, ka 2017.gada 14.aprīlī Valsts policijas Krāslavas iecirknī tika saņemta informācija, ka no Dagdas novada Anzeļu pagasta ārstniecības iestādē nogādātas divas personas, kurām mediķi konstatējuši šautas brūces. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess.

Jau tajā pašā dienā, veicot operatīvus pasākumus un izmeklēšanas darbības, aizdomās par slepkavības mēģinājumu, kas izdarīts vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā, tas ir, pielietojot šaujamieroci, tika aizturēts kāds 1970.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, divi 1985. un 1993.gadā dzimušie vīrieši bija atbraukuši uz savu nesen iegādāto īpašumu, kurā viņu ierašanās brīdī vēl dzīvoja iepriekšējais saimnieks. Abas puses vienojās, ka vīrietis desmit dienās varēs sakravāt savas mantas un līdz mēneša beigām pārvāksies, taču vēlāk, ap plkst.21, kad cietušie bijuši pirtī, vīrietis viņu virzienā veicis trīs mērķtiecīgus šāvienus ar bisei līdzīgu priekšmetu.

Apsūdzība aizdomās turamajam uzrādīta pēc Krimināllikuma 118.panta 2.punkta un 15.panta 4.daļas - par slepkavības mēģinājumu, ja mēģināts noslepkavotas divas vai vairākas personas, un 233.panta 2.daļas - par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu