Izraēlas uzlidojumā Sīrijā vismaz trīs ievainotie (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas kara aviācijas uzlidojumā armijas bāzei Sīrijas Hamas provincē sestdien ievainoti trīs cilvēki, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Izraēlas reaktīvie iznīcinātāji uzlidojumā izmantojuši Libānas gaisa telpu, bet Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši dažas Izraēlas raķetes, pirms tās sasniegušas mērķi, aģentūra citē avotu armijā.

Uzbrukumā ievainoti trīs karotāji un nodarīti materiāli postījumi.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) savukārt ziņo, ka uzlidojumā ievainoti vismaz 17 valdības spēku karotāji un ka uzlidojums noticis Hamas provinces rietumdaļas lauku apvidū.

Uzbrukuma mērķu vidū bijuši objekti, kuros tiek izstrādātas vidējā darbības rādiusa raķetes.

Šī reģiona aktīvisti zinājuši teikt, ka šajā bāzē izvietoti Irānas Revolucionārās gvardes karotāji un viņu sabiedrotie, kas Sīrijas pilsoņkarā cīnās valdības spēku pusē kopš 2011.gada.

Sīrijas valdībai tuvs avots ziņu aģentūrai DPA sacīja, ka uzlidojumā Hamā cietusi armijas skola un armijas mācību nometne.

Izraēla iepriekš draudējusi, ka nepieļaus pastāvīgu Irānas militāro bāzu izveidošanu Sīrijā.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 370 000 cilvēku, liecina SOHR aplēses.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu