Krievijā aizliedz 9. maijā demonstrēt filmu par karaspēka izvešanu no Afganistānas (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pāvels Lungins kino lentes Bratstvo uzņemšanas laukumā
Pāvels Lungins kino lentes Bratstvo uzņemšanas laukumā Foto: Ekrānšāviņš no Twitter

Krievu režisora Pāvela Lungina jaunāko filmu «Бра́тство» (angliskais nosaukums – «Leaving Afghanistan») būs atļauts demonstrēt valsts kino teātros un tā saucamo nomas apliecību tai izsniegs, taču kino lentes pirmizrāde nevarēs notikt 9.maijā, lai neizraisītu spriedzi sabiedrībā, tā, atsaucoties uz ministra Vladimira Medinska teikto, paziņojusi Krievijas kultūras ministrija.

Jau iepriekš Pāvela Lungina filma asi kritizēta Krievijas Valsts domē un Federāciju Padomē, kur tai izteikti pārmetumi par „vēstures faktu sagrozīšanu”. Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis savukārt paziņojis, ka režisoram būs atļauts pašam izvēlēties, kurā dienā filmas pirmizrādi rīkot. Ministrija jau apgalvo, ka Lungins piekritis pirmizrādei 10.maijā.

Pats Pāvels Lungins Krievijas karu Čečenijā un Afganistānā raksturojis kā pūstošu augoni, ko oficiālā vara cenšas notušēt un ignorēt, taču rezultātā šī slimība kļūst tikai dziļāka. Režisors arī norāda, ka ar saviem darbiem runā mūsdienu Krievijas jaunatnei saprotamā valodā, kamēr Kultūras ministrs Vladimirs Medinskis runā kā „politiskais darbinieks” un cilvēki viņu nesaprot. „Laiki ir mainījušies. Ar jaunatni ir jārunā valodā, ko protu es, nevis viņš”, norāda Pāvels Lungins.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu