Sudānā atcelta komandanta stunda

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sudānas pagaidu līderis ģenerālis Abdelfatahs Burhani sestdien paziņoja, ka visā valstī tiek atcelta komandanta stunda. Uzrunā televīzijā Burhani arī apliecināja, ka tiks atbrīvoti visi politieslodzītie.

Ģenerālis solīja, ka militārā padome pēc diviem gadiem nodos varu civilajai valdībai. Pagaidu militārās padomes vara aprobežosies tikai ar miera un kārtības uzturēšanu.

Viņš mudināja Sudānas atšķirīgās politiskās kustības iesaistīties sarunās un izvairīties no vardarbības.

Ģenerālis arī solīja izskaust gāztā prezidenta Omara al Bašira režīmu un tā simbolus.

"Es paziņoju par valsts institūciju restrukturēšanu atbilstoši likumam un solu apkarot korupciju, izskaust režīmu un tā simbolus," dienu pēc tam, kad bija nodevis zvērestu kā Sudānas jaunās militārās padomes vadītājs, sacīja Burhani.

Tie, kas ir vainīgi protestētāju slepkavībās, tiks saukti pie atbildības, viņš solīja. Viņš arī lika atbrīvot protestētājus, kurus apcietinājušas īpašās ārkārtas tiesas.

Pagaidu militārā padome tika izveidota ceturtdien, lai uz diviem gadiem aizstātu prezidentu Omaru al Baširu, kuru ceturtdien gāza bruņotie spēki pēc vairākus mēnešus ilgiem valdības pretinieku protestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu