"Lielvārde"/"FatPipe" florbolisti izcīna Latvijas čempionāta zelta medaļas

CopyDraugiem X Whatsapp
"Lielvārde"/"FatPipe" florbolisti.
"Lielvārde"/"FatPipe" florbolisti. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Lielvārde"/"FatPipe" komanda sestdien "Arēnā Rīga" triumfēja "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīrā, trešo reizi vēsturē kļūstot par Latvijas čempioni.

Finālmačā "Lielvārde"/"FatPipe" ar rezultātu 6:4 (1:0, 0:2, 5:2) pārspēja "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog", cīņas laikā atspēlējoties no 1:3.

Jauno čempionu labā ar diviem vārtiem izcēlās Sandis Mihailovskis.

Šī mača rezultātu sestajā minūtē atklāja Lielvārdes komandas florbolists Mariss Giņko, bet turpinājumā veiksmīgāki bija "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog" florbolisti, kuri pēc diviem vārtiem otrajā periodā 43.minūtē panāca jau 3:1, kad ar precīzu metienu atzīmējās Kārlis Jānis Petrovskis.

Savukārt turpinājumā veiksmi ieguva jau "Lielvārde"/"FatPipe" - vispirms tikai nepilnu minūti vēlāk pēc Petrovska vārtu guvuma rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Rūdis Žukelis, bet 50.minūtē Mihailovskis panāca jau 3:3. Tas gan nebija viss, jo 54.minūtē Sandris Virsnītis vadībā izvirzīja jau Lielvārdes komandu, bet pusotru minūti vēlāk Mihailovskis guva savus otros vārtus mačā, kas "Lielvārde"/"FatPipe" ļāva izvirzīties vadībā ar 5:3.

Tādējādi 12 minūšu laikā "Lielvārde"/"FatPipe" florbolisti bija guvuši četrus vārtus un pilnībā mainījuši cīņas gaitu, bet priekšpēdējā minūtē bumbiņu jau tukšos "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog" raidīja Niks Blumfelds. Savukārt cīņas galarezultātu 27 sekundes pirms beigām uzstādīja Lauris Zaicevs, gūstot Ulbrokas vienības ceturtos vārtus.

Iepriekš Lielvārdes vienība par Latvijas čempioni bija kļuvusi 2012. un 2016.gadā.

"Betsafe"/"Ulbroka Oxdog" uzvarēja regulārajā turnīrā un ceļu uz finālu sāka ar grūtu uzvaru 4-3 pār pērnās sezonas vicečempioni "Valmieru", bet pēc tam pusfinālā ar 4-2 pārspēja "Talsu NSS"/"Krauzers" florbolistus. Tikmēr Lielvārdes komanda vispirms ar 4-0 uzveica Stalbes "Pārgauju", bet pusfinālā grūtā cīņā ar 4-3 uzvarēja Cēsu "Lekrings" vienību.

Ulbrokas komanda pirms diviem gadiem pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioni, finālmačā ar 7:4 pārspējot tieši Lielvārdes florbolistus. Pērn Ulbrokas vienība nosargāja titulu, zelta mačā pagarinājumā ar 7:6 uzveicot "Valmieru". Uzvaras vārtus papildlaikā guva Kārlis Bulāns.

Pirms tam sestdien bronzas medaļas vīriešu turnīrā izcīnīja Cēsu "Lekrings", kas ar 6:4 (2:1, 1:1, 3:2) uzvarēja "Talsu NSS"/"Krauzers" vienību. Tikmēr sievietēm zeltu guva Kocēnu "Rubene", kas spraigā cīņā ar 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja "Ķekavu".

Sākotnēji finālus bija iecerēts aizvadīt nedēļu vēlāk, taču sacensības tika pārceltas, jo uz to brīdi Federāciju kausa divcīņu ar Vāciju aizvadīs Latvijas sieviešu tenisa izlase.

Latvijas čempionāts florbolā norisinās 26.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu