Pērnās sezonas čempione "Riga" uzņems "Ventspils" futbolistus

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti.
"Riga" futbolisti. Foto: facebook.com

Pagājušās sezonas čempione "Riga" šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas mačā uzņem vicečempioni "Ventspili".

Abu vienību duelis RTU stadionā sāksies plkst.16, bet cīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Komandas šo sezonu iesākušas līdzīgā ceļā - "Riga" četrās spēlēs iekrājusi deviņus punktus, kamēr "Ventspils" piecos mačos tikusi pie astoņiem, tām kopvērtējumā ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu.

Šī abām vienībām būs pirmā tikšanās reize šosezon, bet kopumā tās savā starpā spēkojušās 12 mačos, četras uzvaras gūstot ventspilniekiem, bet trīs - rīdziniekiem. Savukārt piecos gadījumos spēles noslēgušās neizšķirti.

Vēl plkst.16 Vidzemes Olimpiskajā centrā sezonu veiksmīgi iesākusī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) uzņems "Liepāju". Valmierieši šo sezonu sākuši negaidīti veiksmīgi, jo pagājušās sezonas pastarīte četrās spēlēs guvusi septiņus punktus, kas kopvērtējumā ļauj ieņemt augsto ceturto vietu. Liepājnieki ieguvuši par punktu mazāk un atrodas uzreiz aiz šodienas pretiniekiem.

Svētdienas pirmais mačs gan tiks aizvadīts Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā, kur vietējā "Metta" plkst.14 tiksies ar Jūrmalas "Spartaku", šo spēli translējot "Sportacentrs.com TV". Šajā divcīņā savā starpā mērosies spēkiem turnīra pastarītes, jo "Metta" piecos mačos punktus nav guvusi, kamēr vēl nesenie Latvijas čempioni "Spartaks" ar trim punktiem ir priekšpēdējie.

Virslīgas sestās kārtas izspēle noslēgsies pirmdien, kad "Daugavpils" uzņem kopvērtējuma līderi RFS. Šo kārtu tikmēr izlaiž "Jelgava".

Ar piecās spēlēs gūtiem 15 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar deviņiem punktiem četrās cīņās seko "Riga", bet trešā ar astoņiem punktiem ir "Ventspils", kamēr septiņus punktus guvusi "Valmiera Glass"/ViA. Piektā ar sešiem punktiem četros mačos ir "Liepāja", kamēr sešus punktus piecās cīņās guvusi "Jelgava", četri punkti ir "Daugavpilij", bet trīs punkti ir Spartaks" komandai. Savukārt "Metta" ir bešā.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu