"Metta" futbolisti izcīna pirmo uzvaru jaunajā virslīgas sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Metta" komandas futbolisti.
"Metta" komandas futbolisti. Foto: Nora Krevņeva Baibakova

"Metta" komanda svētdien svinēja savu pirmo uzvaru šīs sezonas "Optibet" futbola virslīgas spēlēs, savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspējot divkārtējo Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaku".

Laukuma saimniekiem vārtus guva Kgotso Masangane, Rihards Ozoliņš un Tamirlans Džamulatdinovs.

Pirmā bīstamā epizode pie "Spartaka" vārtiem bija pirmā puslaika vidū, kad pēc Džamulatdinova soda sitiena bumba atsitās pret vārtu stabu. Šajā epizodē jūrmalnieku aizsargs Gints Freimanis nospēlēja ar roku, tādējādi uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" izpildīt devās Džamulatdinovs, kura raidījumu atvairīja Vitālijs Meļņičenko.

Tiesa, 39.minūtē "Metta" komandai tomēr izdevās uzlauzt pretinieku vārtus. Pēc tālas piespēles bumbu pie soda laukuma saņēma Masangane, kurš apsteidza Jūrmalas vienības aizsargus un raidīja bumbu tīklā. Ar to gan mājinieku uzbrukumi nebeidzās, un puslaika priekšpēdējā minūtē Ozoliņš no tuvas distances panāca jau 2:0 "Metta" labā.

Otrā puslaika pirmajā pusē "Metta" futbolists Kristaps Liepa pretinieku soda laukumā saņēma sitienu pa seju, kā rezultātā 63.minūtē uz viesu vārtiem tika nozīmēta vēl viena "pendele". Džamulatdinovs sita tajā pašā stūrī, bet šoreiz Meļņičenko bija bezspēcīgs. Puslaika otrajā pusē "Spartakam" neizdevās lauzt cīņas gaitu un atspēlēties, "Metta" futbolistiem svinot uzvaru ar 3:0.

Šajā divcīņā savā starpā mērojās turnīra pastarītes, jo abas komandas ar trim punktiem atrodas turnīra tabulas lejasdaļā.

Vēl svētdien pagājušās sezonas čempione "Riga" uzņems vicečempioni "Ventspili" un sezonu veiksmīgi iesākusī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) savā laukumā tiksies ar "Liepāju".

Virslīgas sestās kārtas izspēle noslēgsies pirmdien, kad "Daugavpils" uzņem kopvērtējuma līderi RFS. Šo kārtu tikmēr izlaiž "Jelgava".

Ar piecās spēlēs gūtiem 15 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar deviņiem punktiem četrās cīņās seko "Riga", bet trešā ar astoņiem punktiem ir "Ventspils", kamēr septiņus punktus guvusi "Valmiera Glass"/ViA. Piektā ar sešiem punktiem četros mačos ir "Liepāja", kamēr sešus punktus piecās cīņās guvusi "Jelgava", četri punkti ir "Daugavpilij", bet trīs punkti ir "Metta" un "Spartaks" komandām.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu