Apelācijas instance lietu pret Zilupes mēru par izvairīšanos no nodokļu nomaksas sāks skatīt maija beigās (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zilupes novada domes priekšsēdētājs Oļegs Agafonovs.
Zilupes novada domes priekšsēdētājs Oļegs Agafonovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Krimināllietu, kurā Zilupes novada domes priekšsēdētājam Oļegam Agafonovam (Latgales partija) celta apsūdzība par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, apelācijas instance sāks skatīt maija beigās, informēja Latgales apgabaltiesas priekšsēdētāja palīdze Inga Augustaviča.

Plānots, ka pirmā tiesas sēde notiks 28.maijā plkst.10.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka lietu iztiesās Jurijs Vasiļkovskis.

Jau vēstīts, ka Agafonovam un viņa sievai Irinai Agafonovai pirms desmit gadiem tika celta apsūdzība par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Valsts ieņēmumu dienests (VID) no Agafonova un viņa sievas vēlējies piedzīt teju 213 444 eiro kompensāciju.

Attaisnojot Agafonovu ģimeni, Rēzeknes tiesa Ludzā lēma atstāt bez izskatīšanas VID kaitējuma kompensācijas pieteikumu gandrīz 213 444 eiro apmērā - uz pašu novada domes priekšsēdētāju attiecināti 200 195 eiro, uz Irinu Agafonovu - 13 248 eiro.

Tiesas spriedumu, kas paziņots 2018.gada 21.decembrī, Agafonovs sauc par taisnīgu. Viņš pauda, ka visa apsūdzība esot bijusi izdomāta un nepamatota. Viņaprāt, politiķi saskaras ar pastiprinātu uzraugošo iestāžu uzraudzību, tāpēc izvairīties no nodokļu nomaksas nemaz neesot iespējams.

Taču ar spriedumu nebija apmierināta prokuratūra un VID, tāpēc lieta nonākusi apgabaltiesā.

Agafonova lieta toreizējā Ludzas rajona tiesā tika saņemta 2008.gada 16.decembrī, bet pirmā tiesas sēde notika 2009.gada 22.septembrī.

Kā iepriekš aģentūrai LETA skaidroja prokuratūrā, VID savulaik bija konstatējis, ka Agafonovs savā amatpersonas deklarācijā nav norādījis ienākumus vairāku simtu tūkstošu latu apmērā. VID Zemgales reģionālajā iestādē veiktajā nodokļu aprēķina pārskatā konstatēts, ka Agafonovs izvairījies no nodokļu maksāšanas valsts budžetā par 2002., 2003., 2006. un 2007.gadu, slēpjot un samazinot ar ienākuma nodokli apliekamo objektu un nodarot zaudējumus valstij.

Lietā arī uzlikts arests naudas līdzekļiem - 39 430 eiro, 473 000 ASV dolāru un 8280 latu (11 829 eiro).

Šis kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas izdalīts no cita kriminālprocesa, kas tika sākts par kontrabandu un kurā arī figurē Agafonovs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu