"Jūrmala"/"Betsafe" nodrošina vietu LBL pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Blaus (priekšplānā) un Kaspars Vecvagars
Lauris Blaus (priekšplānā) un Kaspars Vecvagars Foto: BK Jūrmala/Facebook

"Jūrmala"/"Betsafe" komanda svētdien nodrošināja vietu "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā, kur spēkosies ar pērnā gada čempioni.

"Jūrmala"/"Betsafe" ceturtdaļfināla trešajā spēlē savā laukumā ar 90:59 (27:15, 21:9, 26:22, 16:13) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU), sērijā līdz trim uzvarām gūstot panākumu ar 3-0.

Jūrmalniekiem pa 16 punktiem iemeta Kaspars Vecvagars un Jurijs Aleksejevs, 12 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Denisam Vihļancevam, bet 11 punkti bija Laurim Blauam.

Tikmēr LU rindās 14 punktus guva Rendijs Feikners.

Tāpat kā iepriekšējo maču, arī šo spēli Jūrmalas komanda sāka ar vērā ņemamu izrāvienu, šoreiz gūstot astoņus punktus pēc kārtas. Otrajā ceturtdaļā kūrortpilsētas komandas pārsvars sasniedza jau 20 punktus, bet trešajā ceturksnī tika pāri 30 punktu atzīmei. Noslēgumā jūrmalnieki svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 90:59.

LU komandai arī šajā mačā nevarēja palīdzēt vienības līderis Linards Jaunzems.

Jūrmalnieki trešdien savā laukumā uzvarēja ar 72:56, bet piektdien viesos bija pārāki ar 60:55.

Nevienai no šī pāra vienībām neizdevās kvalificēties "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīram. Jūrmalas klubs ar 13 uzvarām 28 cīņās palika devītajā vietā, kamēr LU ar deviņiem panākumiem bija 11.pozīcijā.

Abu komandu savstarpējās spēlēs uzvaras guva "Jūrmala"/"Betsafe" - 80:62 un 62:55.

Ceturtdaļfinālu jau pārvarējusi "Ogre", kas savā sērijā ar 3-0 uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību. Tādējādi tā pusfinālā spēkosies ar "VEF Rīga" basketbolistiem.

Pusfināla sērijas sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Izslēgšanas turnīra pirmā kārta brīva ir "Ventspils" un "VEF Rīga" vienībām - divām spēcīgākajām pašmāju komandām pēc Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pamatturnīra. "Ventspils" nedēļas nogalē kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas čempioni, finālā pārspējot tieši "VEF Rīga" vienību.

Sezonu jau noslēgušas "Liepāja" un "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" komandas, kas netika pašmāju sešu labāko vienību pulkā.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu