NBA sezonas līdere "Bucks" ar graujošu uzvaru sāk "play-off" turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: AP/Scanpix

Regulārā čempionāta uzvarētāja Milvoki "Bucks" svētdien ar uzvaru sāka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīru.

"Bucks" basketbolisti Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 121:86 (38:18, 32:25, 27:18, 24:25) apspēlēja Detroitas "Pistons", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

Teicamu sniegumu Milvoki komandas rindās nodemonstrēja Jannis Adetokunbo, kurš vien 24 minūšu laikā izcēlās ar 24 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām.

"Pirmā spēle bija laba. Mēs bijām pašaizliedzīgi un vienoti," gandarīts pēc mača bija Adetokunbo. "Patīkami izslēgšanas turnīru sākt ar uzvaru."

Kopumā pie divciparu skaitļiem gūtajos punktus tika uzreiz septiņi "Bucks" spēlētāji, bet Džordžs Hils, cīņā iesaistoties no rezervistu soliņa, iemeta 16 punktus, kamēr Ēriks Bledso pievienoja 15 punktus.

Tikmēr "Pistons" komandu no zaudējuma neglāba Lūka Kenarda 21 punkts. Tiesa, viesi spēlēja bez sava līdera Bleika Grifina, kuram pēdējā laikā ir ceļgala problēmas.

Vēl vienā Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Bostonas "Celtics" savu skatītāju priekšā ar 84:74 (20:20, 18:25, 26:8, 20:21) uzvarēja Indiānas "Pacers".

Uzvarētājiem Kairijs Ērvings iemeta 20 punktus, kamēr tikpat punktus guva no rezervistu soliņa nākušais Markuss Moriss.

"Celtics" šajā spēlē guva diezgan drošu uzvaru, turklāt tā pretiniekiem trešajā ceturtdaļā ļāva iemest tikai astoņus punktus.

Rietumu konferencē ar uzvaru izslēgšanas turnīru sākusi Hjūstonas "Rockets", kas savu skatītāju priekšā pārliecinoši ar 122:90 (31:24, 28:20, 24:27, 39:19) pieveica Jūtas "Jazz".

"Rockets" labā pagājušās sezonas NBA vērtīgākais basketbolists Džeimss Hārdens izcēlās ar 29 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām, bet 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas Klintam Kapelam.

Savukārt "Jazz" vienībā ar 22 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām atzīmējās Rūdijs Gobērs.

Vēl vienā Rietumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā divcīņā Portlendas "Trail Blazers" savā laukumā ar 104:99 (39:25, 15:23, 22:21, 28:30) apspēlēja Oklahomasitijas "Thunder".

Līdz ar to Portlendas komanda NBA izslēgšanas turnīrā pārtraukusi savu desmit zaudējumu sēriju. "Trail Blazers" šī bija pirmā "play-off" uzvara pēdējo trīs gadu laikā.

"Trail Blazers" līderis Damjans Lilards šajā cīņā guva 30 punktus, kamēr "Thunder" sastāvā ar kārtējo "triple-double" atzīmējās Rasels Vestbruks - 24 punkti, desmit atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

NBA izslēgšanas turnīru ar uzvarām sestdien sāka Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" un Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu