Mūzikas akadēmijas jauktais koris ieguvis "Grand Prix" konkursā Slovēnijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mūzikas akadēmijas jauktais koris. Diriģents Jānis Ozols
Mūzikas akadēmijas jauktais koris. Diriģents Jānis Ozols Foto: publicitātes

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jauktais koris ieguvis 1. vietu un "Grand Prix" konkursā "Gallus Maribor" Slovēnijā, informē JVLMA. JVLMA jaukto kori diriģē Jānis Ozols.

Kā uzsver JVLMA, šis konkurss, kurā piedalījās vēl divpadsmit citi kolektīvi no Īrijas, Vācijas, Spānijas, Slovēnijas, Krievijas un ASV, esot viens no prestižākajiem koru konkursiem pasaulē.

Konkursa programmu veido gan obligātais repertuārs - slovēņu renesanses komponista Džeikoba H. Gallusa, Sergeja Rahmaņinova skaņdarbi, kā arī slovēņu tautas dziesma Damijana Močnika apdarē, gan brīvā un īpašā "Grand Prix" konkursa programma, kurās JVLMA jauktais koris dziedāja gan klasiskās kormūzikas pērles, gan daudzveidīgu Latvijā mūsdienās radītu mūziku - Pētera Vaska, Jura Karlsona, Imanta Ramiņa, Ērika Ešenvalda, Riharda Zaļupes un Lauras Jēkabsones darbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu