PSG piedzīvo Francijas čempionātā lielāko zaudējumu kopš 2000. gada

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kilians Mbapē
Kilians Mbapē Foto: AP/Scanpix

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komanda svētdien izbraukumā ar 1:5 (1:1) negaidīti pārliecinoši zaudēja tuvākajai sekotājai "Lille", vēl nenodrošinot Francijas čempiontitulu futbolā.

Līdz ar to PSG otro nedēļu pēc kārtas nenodrošināja iespēju jau sesto reizi pēdējo septiņu gadu laikā uzvarēt Francijas čempionātā. Tāpat Parīzes komanda vietējā līgā tik smagu zaudējumu nebija piedzīvojusi desmit gadus.

Savukārt piecus vārtus Francijas čempionāta mačā PSG nebija ielaidusi kopš tālā 2000.gada, bet 2009.gadā tā Bordo "Girondins" vienībai zaudēja ar 0:4.

Lai kļūtu par čempioni, PSG vienībai svētdien būtu pieticis ar neizšķirtu.

Tiesa, pašreizējo Francijas čempionu pārsvars pār "Lille" komandu joprojām ir 17 punkti. Ja PSG trešdien izdosies uzvarēt "Nantes", tā kļūs par čempioni, lai gan līdz sezonas beigām tai būs atlikuši seši mači.

"Mēs būsim čempioni, tomēr arī zaudēt jāprot labā manierē," pauda viens no PSG līderiem Kilians Mbapē, kuram svētdien divi vārti netika ieskaitīti no aizmugures stāvokļa. "Nevaram zaudēt savu identitāti un ielaist trīs, četrus un piecus vārtus. Zaudējumi gadās, bet šādas neveiksmes nav normālas."

Svētdienas spēles lielāko daļu PSG aizvadīja mazākumā, jo 36.minūtē sarkano kartīti nopelnīja komandas vienīgo vārtu autors Huans Bernats.

Savukārt "Lille" labā pa vārtiem iesita Nikolā Pepē, Žonatans Bamba, Gabriels un Žuzē Fonte, kamēr rezultātu atklāja Parīzes komandas aizsargs Tomā Menjē, 7.minūtē raidot bumbu savos vārtos.

Tikmēr trešajā vietā esošā Lionas "Olympique" piektdien izbraukumā ar 1:2 (1:1) piekāpās "Nantes" futbolistiem.

Pēc šī mača Lionas komandas galvenais treneris Bruno Dženesio paziņoja, ka pēc sezonas atstās amatu.

Savukārt "Saint-Etienne" svētdien savu skatītāju priekšā ar 3:0 (0:0) uzvarēja Bordo "Girondins". Uzvarētājiem divus vārtus iesita aizsargs Matjē Debušī.

Francijas čempionāta kopvērtējumā līderei PSG ir 81 punkts 31 mačā, kamēr otrajā vietā ar 64 punktiem 32 cīņās ir "Lille". Trešo pozīciju ar 56 punktiem ieņem Lionas "Olympique", bet pirmo četrinieku ar 53 punktiem noslēdz "Saint-Etienne".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu