Rīgā aizvadīta jestra iesildīšanās ballīte Eirovīzijas dziesmu konkursam

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fani un žurnālisti no Latvijas un citām Eiropas valstīm satikās Rīgā, lai kopā aizvadītu šā gada Eirovīzijas dalībnieku koncertu jeb “Eurovision Preparty Riga 2019” - koncerts notika piektdien, 12. aprīlī, koncertzālē “Crystal Club”. Koncerta galvenais temats bija  Izraēla, jo tieši tās pilsētā Telavivā maijā notiks muzikālais konkurss.

Koncertu atklāja ar divām “Eirovīzijas” dziesmām, kuras Izraēlai atnesa uzvaru, – “Diva” (1998.g.) un “Hallelujah” (1979.g.), kuras izpildīja Rīgas ebreju skolas absolvente Anna Judelsone. Klātesošos svinīgi uzrunāja un uz Telavivu aicināja Izraēlas vēstniecības konsule Hani Nahmias.

Vakara galvenie mākslinieki bija grupa "Carousel" – Latvijas pārstāvji šā gada Eirovīzijā. Grupa izpildīja vairākas dziesmas, tostarp arī “That night”. Emocionāli un ar ovācijām publika uzņēma viesus no Norvēģijas – Eirovīzijas dalībniekus grupu "Keiino". Viņi izpildīja savu dziesmu “Spirit in the sky” pat divas reizes, jo to pieprasīja fani. Patlaban bukmeikeri lielajā “Eirovīzijas” finālā grupai paredz vietu labāko desmitniekā.

“Supernova” finālists un Latvijas Eirovīzijas fanu kluba 2019. gada “Simpātiju balvas” ieguvējs mūziķis Edgars Kreilis pasākumā izpildīja “Younger days” un “Cherry Absinthe” – ar abām dziesmām Edgars ir piedalījies Latvijas nacionālajā atlasē. Rīgas Eirovīzijas koncertā uz skatuves kāpa arī Lietuvas atlases otrās vietas ieguvēja un fanu mīlule Monika Marija Paulauskaite ar dziesmām “Criminal” un “Light on”.

Pasākumā bija arī divi īpašie video sveicieni – no saulainās Losandželosas sveicienu visiem “Eirovīzijas” faniem atsūtīja iepriekšēja gada Latvijas pārstāve “Eirovīzijā” Laura Rizzotto.  Bet šā gada pārstāvji no Austrijas, Igaunijas, Krievijas, Kipras, Vācijas un Čehijas bija atsūtījuši sveicienus un atvainošanos, ka dažādu iemeslu dēļ nevarēja ierasties  Rīgā.

Ar īpašu video koncerta laikā tika pieminēts pāragri mūžībā aizgājušais mūziķis Valters Frīdenbergs, kuru “Eirovīzijas” fani un žurnālisti ļoti labi pazina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu