Latvijā notikusi jaunās Škoda Scala Baltijas mēroga pirmizrāde (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Škoda Scala
Škoda Scala Foto: Škoda

Škoda klāstam nupat pievienojies jauns modelis Scala. Nosaukuma saknes meklējamas latīņu valodas vārdā "trepes" vai "kāpnes". Hečbeks apvieno sevī emocionālu dizainu ar augsta līmeņa funkcionalitāti, kā arī progresīvākajiem savienojamības risinājumiem.

Scala piecu dzinēja versiju klāstā pieejamas jaudas versijas no 95 ZS līdz 150 ZS, modernākie aktīvās un pasīvās drošības risinājumi, pilni LED priekšējie un aizmugurējie lukturi, plašums pasažieriem un bagāžai, kā arī neskaitāmi Simply Clever risinājumus.

Atklājot Scala, Škoda vienlaikus sper vairākus attīstības soļus un pilnībā pārpozicionē sevi kompaktauto segmentā. Ar savienojamības, augstas kvalitātes aprīkojuma un apdares materiālu elementiem, tā atspoguļo zīmola vērtības, kas iederas "elegantajā atturībā". Scala tādējādi arī uzrunā papildus jaunas patērētāju grupas, kurām ikdienā svarīgs dizains un moderni risinājumi. 

Scala ir pirmā Škoda no nākamās zīmola dizaina valodas attīstības posma, kas atklāj jauno, emocionālo virzienu. Tā ir pirmā Škoda automašīna Eiropā, kuru rotās "Škoda" uzraksts uz bagāžas nodalījuma vāka Škoda logo vietā. Vieglmetāla diski, kuru izmērs sniedzas līdz 18 collām piešķir automašīnai dinamisku akcentu; unikāls, pagarināts aizmugurējais stikls, kas pieejams Emotion pakotnē piešķir Škoda Scala pašai savu unikālo stilu.

Jaunais interjers ir balstīts uz VISION RS konceptu. Tas apvieno sevī ergonomiku un emocionalitāti ar Škoda raksturīgu ietilpību un lielāko bagāžas nodalījumu segmentā. Gluži tāpat kā priekšējo durvju apdarē, mērinstrumentu panelī ar centrālo skārienekrānu, izmantoti augstas kvalitātes, mīksti putu materiāli ar specifisku tekstūru, kas atgādina kristāla līniju struktūras. Par patīkamu atmosfēru gādā noskaņu apgaismojums, silti toņi un kontrastējošas šuves sēdekļu apdarē, kas ir pieejama arī ar Suedia mikrošķiedras audumu. Papildaprīkojuma klāstā atrodams arī apsildāms vējstikls un stūre, kas nodrošina papildu komfortu.

Foto: Publicitātes foto

Daudzas no Škoda Scala asistentu sistēmām iepriekš redzētas vien augstākas klases un segmentu automašīnās. Papildaprīkojumā pieejamais sānu asistents informē vadītāju par automašīnām, kas tuvojoties no aizmugures, apsteidz transportlīdzekli vai atrodas tā aklajā zonā līdz pat 70 m attālumā - par 50 metriem tālāk nekā ar Blind Sport Detect aklās zonas kontroli. Adaptīvā kruīza kontrole (ACC), kas var tikt izmantota līdz 210 km/h ātrumam un parkošanās asistents ir pieejami papildaprīkojumā. Pamataprīkojumā iekļauts joslu asistents un priekšējais asistents ar ārkārtas bremzēšanu pilsētā City Emergency Brake.

Scala pamataprīkojumā iekļauti LED priekšējie un aizmugurējie lukturi, un pirmo reizi Škoda piedāvā iespēju izvēlēties dinamiskos aizmugurējos virzienrādītājus. Automašīna aprīkota ar līdz pat deviņiem gaisa drošības spilveniem, ieskaitot gaisa drošības spilvenu ceļgaliem, un pirmo reizi segmentā papildaprīkojumā pieejami sānu gaisa drošības spilveni aizmugurē. Sadursmes draudu gadījumā papildaprīkojumā pieejamā pasažieru aizsardzības sistēma Crew Protect Assist automātiski aizver logus un nospriego priekšējās drošības jostas.

Foto: Publicitātes foto

Papildaprīkojumā pieejamais virtuālais instrumentu panelis aprīkots ar 10,25 collu displeju, kas ir lielākais segmentā. Trešās paaudzes MIB modulārās matricas informācijas un izklaides sistēmas aprīkotas ar ekrāniem, kuru izmēri ir no 6,5 collām līdz 9,2 collām. Skārienjutīgais ekrāns ir ērti izvietots priekšējā paneļa augšdaļā vadītājam un priekšējam pasažierim labi redzamā vietā, papildaprīkojumā pieejamā Škoda skaņas sistēma aprīkota ar zemo frekvenču skaļruni un desmit skandām. Izmantojot neskaitāmos Škoda Connect mobilos tiešsaistes pakalpojumus, automašīna var tikt aizslēgta un atslēgta ar mobilā tālruņa palīdzību, kā arī iespējams, piemēram, atjaunināt informācijas un izklaides sistēmas programmatūru vai kartes. Scala ir vienmēr tiešsaistē, pateicoties iebūvētai eSIM kartei ar LTE pieslēgumu.

Foto: Publicitātes foto

Škoda Scala aprīkota ar daudziem Simply Clever risinājumiem, tostarp segmentā pirmo elektrisko bagāžas nodalījuma vāku ar Tip-To-Close brīvroku atvēršanas funkciju un nolokāmu piekabes āķi, ko iespējams izbīdīt ar pogas pieskārienu bagāžas nodalījumā.

Pirmie Škoda Scala eksemplāri pie dīleriem nonāks maijā, bet pirmās klientu automašīnas Latvijā tiks piegādātas šī gada jūnijā. Škoda Scala tiks piedāvāta trīs aprīkojuma līmeņos – Active, Ambition un Elegance un tās sākuma cena Active aprīkojuma līmenī ar 1.0 TSI (95 ZS) dzinēju kombinācijā ar mehānisko transmisiju ir 14 900 eiro.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu