Sevastova: Šis man ir ļoti grūts lēmums (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Lēmums nespēlēt Latvijas izlasē gaidāmajā Federāciju kausa ("Fed Cup") cīņā pret Vācijas valstsvienību ir ļoti grūts, atzīst valsts vadošā tenisiste Anastasija Sevastova. 

Cīņa pret Vācijas tenisistēm "Arēnā Rīga" norisināsies 19. un 20. aprīlī. Uzvarētāju komanda nodrošinās sev vietu Pasaules pirmajā grupā, bet zaudētāja nākamsezon spēlēs otrajā grupā.

Latvijas izlasi pārstāvēs valsts otrā rakete Aļona OStapenko (WTA rangā 29. pozīcija), Diāna Marcinkēviča (WTA 267. vieta), Daniela Vismane (WTA 645. pozīcija) un Patrīcija Špaka.

Savukārt muguras traumas dēļ Latvijas komandai nevarēs palīdzēt valsts pirmā rakete Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 13. vietu.

"Man ir ļoti žēl, ka šonedēļ nevarēšu palīdzēt Latvijas izlasei. Pēc "Fed Cup" iepriekšējās kārtas spēlēm, kurās ļoti izbaudīju spēlēšanu Latvijas izlasē, šis man ir ļoti grūts lēmums," Latvijas Tenisa savienības izplatītajā paziņojumā sacīja Sevastova.

"Es novēlu komandai visu to labāko un veiksmi spēlēs. Es ceru, ka drīz atkal spēšu atgriezties tenisa kortos," piebilda Latvijas vadošā tenisiste.

"Mīļie draugi, diemžēl nepiedalīšos federācijas kausa izcīņa Rīgā. Vēlos pateikties jums visiem par sapratni un labiem novēlējumiem. Pieņēmu šo lēmumu, jo nebiju simtprocentīgi pārliecināta par savām spējām. Pašlaik veicu procedūras mugurai un cerams drīz būšu atpakaļ tūrē," vēlāk sociālajā vietnē "Instagram" rakstīja Sevastova.

Vācijas valstsvienībai duelī pret Latviju palīdzēs pasaules piektais numurs Angelika Kerbere un Jūlija Gērgesa, kura ir pasaules 17. rakete.

Tāpat Vācijai talkā dosies Andrea Petkoviča, kura WTA rangā ir 71. pozīcijā, un Anna Lēna Grēnefelde, kura dubultspēļu reitingā ir 26. vietā.

"Esam sākuši gatavoties nedēļas nogalē gaidāmajām cīņām pret Vācijas izlasi. Diemžēl, bet mums jāpaziņo, ka izlases līdere Anastasija Sevastova muguras traumas dēļ nespēlēs gaidāmajās "Fed Cup" spēlēs," norādīja komandas kapteinis Adrians Žguns. 

"Līdz pēdējam brīdim Anastasija gatavojās un cerēja, ka spēs palīdzēt Latvijas izlasei, bet, saudzējot savu veselību un lai situāciju nepasliktinātu vēl vairāk, šodien tika pieņemts lēmums, ka Anastasija tomēr nepiedalīsies šajā turnīrā. Mēs novēlam Anastasijai ātrāku izveseļošanos. Izlase turpinās gatavoties esošajā sastāvā un mēs centīsimies parādīt labāko sniegumu," teica Žguns.

Latvija Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 uzvarēja Slovākiju, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā. Tikmēr Vācija Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā ar 0-4 piekāpās Baltkrievijai.

Vācija ir 1987. un 1992.gada Federāciju kausa ieguvēja. Pirms pieciem gadiem vācietes pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezās Federāciju kausa finālā, kurā atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Aļonu Ostapenko, Anastasiju Sevastovu, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Pērn Federāciju kausā uzvarēja Čehija, kas pusfinālā apturēja tieši Vāciju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu