Lūsis komentē ⟩ Ieklausieties, lai izgaršotu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pirmkārt, vēlos pateikt, ka darbdienas vakars un bezmaksas alkohols ir divas lietas, ko nevienam neiesaku apvienot pārāk regulāri, bet otrkārt – alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, alkoholiskos dzērienus ir aizliegts pārdot, iegādāties un nodot nepilngadīgām personām.

Kad tas ir pateikts, pastāstīšu, cik lieliski apvienoju šīs abas neapvienojamās lietas Jägermeister garšas un skaņas piedzīvojumā. Jau saņemot ielūgumu – 0,7 pudeli uz kuras rakstīts “ielūgums” – sapratu, ka šis ir pasākums, kuru nevajadzētu laist garām. Sākotnējā informācija par notikumu gaitu bija minimāla, zinājām vien, ka 18.00 jāierodas Strēlnieku laukumā, no kurienes ar autobusu tiksim nogādāti uz nezināmu lokāciju kur KAUT KAS notiks. Ierodoties noteiktajā vietā, mums ar kolēģi uzreiz piedāvāja iestiprināties, kam, protams, neatteicām.

Pirms iekāpšanas autobusā, iestiprinājāmies vēlreiz, un bijām gatavi ceļam nezināmajā. Brauciens nebija ilgs, sevišķi tāpēc, ka ceļu īsinājām nedaudz iestiprinoties, un jau brīdi vēlāk tikām izlaisti kādas padomju laika rūpnīcas pagalmā. Vecās rūpnīcas vienmēr ir kā teleports laikā un telpā, tāpēc prieks par jauno apvāršņu apgūšanu sākotnēji mijās ar domām par to, ka mani atveduši pārdot iekšējo orgānu tirgotājiem. Tomēr viss kārtībā – jūsu padevīgais kalps ir sveiks un vesels, un pasākuma organizatori bija parūpējušies par burvīgu atmosfēru un patīkamu piedzīvojumu.

Proti – pasākums bija veltīts tam, lai izbaudītu unikālu pieredzi, kurā parādīta mūzikas ietekme uz garšas uztveri. Baudot dažādus šefpavāru pagatavotus ēdienus, paralēli klausījāmies vairākus īpaši izstrādātus skaņu celiņus ar multisensorās uztveres eksperta Dr. Felipe Reinoso Carvahlo detalizētiem komentāriem par to, kā tie ietekmē garšas uztveri. Piemēram – kad tika atskaņota strauja pilsētas dunoņa, klātesošie pasniegto ēdienu apēda daudz ātrāk un garšu buķeti izbaudīja krietni vien mazāk, nekā identisku porciju, skanot mierīgai un patīkamai mūzikai.

Foto: TVNET

Tāpat, bija ļoti savdabīgi censties izbaudīt ēdienu ar aizsietām acīm un ausu aizbāžņiem “izslēgtu” skaņu – kad vienīgais, ko dzirdi, ir paša gremošana, rodas ļoti klaustrofobiskas izjūtas un šķiet, kāds ir izsūcis no ēdiena ne tikai visas patīkamās garšas nianses, bet arī mīlestību un dzīvesprieku.

Pasākuma noslēgumā klausījāmies četrus īpaši veidotus skaņu celiņus, kas bija radīti, lai izjustu atšķirīgas garšas nianses tieši pašā leģendām apvītajā dzērienā. Jā, iespējams, četri šoti pēc kārtas nebija pati labākā ideja jau tā ar iestiprināšanos pārbagātajā otrdienas vakarā, tomēr ar kolēģi nospriedām, ka šo pieredzi vēlamies izbaudīt pilnībā un jāteic, ka pārāk to nenožēlojām arī nākamajā dienā.

Ir pilnīgi skaidrs, ka dzirde, gluži kā jebkura cita maņa, ievērojami ietekmē to, kā mēs jūtam un izbaudām ēdienu, tāpēc noteikti iesaku visiem ar to paeksperimentēt. Ar vai bez Jägermeister - tas lai paliek katra paša ziņā. Liels paldies pasākuma organizatoriem, noteikti sūtiet vēl ielūgumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu