Millera ziņojums tiks publiskots ceturtdien

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV īpašais prokurors Roberts Millers
ASV īpašais prokurors Roberts Millers Foto: AFP/SCANPIX

Rediģēts ASV īpašā prokurora Roberta Millera ziņojums tiks publiskots ceturtdien, pirmdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Millers 22.martā oficiāli noslēdza divus gadus ilgušo izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un iesniedza savu ziņojumu Tieslietu ministrijai.

Divas dienas vēlāk tieslietu ministrs Viljams Bārs vēstulē Kongresam sniedza ziņojuma kopsavilkumu.

Spriežot pēc kopsavilkuma, ziņojumā secināts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas cilvēki nav sadarbojušies ar Krieviju, lai ietekmētu vēlēšanas.

Taču ziņojumā nav izdarīti secinājumi par apsūdzībām Trampam likuma varas traucēšanā. Šo jautājumu Millers atstājis izlemšanai Bāram, kurš kopsavilkumā paziņoja, ka Millera sniegtie pierādījumi ir nepietiekami, lai izvirzītu prezidentam apsūdzības varas traucēšanā.

ASV Kongresa demokrātu līderi aicinājuši publiskot visu Millera izmeklēšanas ziņojumu, uzsverot, ka tajā Tramps nav attaisnots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu